Styrter på frygtet dødsbane: Sådan undgår han eksplosionen

Kun teknisk snilde forhindrede lørdag superbike-køreren Eugene Laferty i blive omsluttet af flammerne fra sin totalskadede Aprilia

Ikke alene er autodromo'en i Imola en legendarisk løbsbane. Det var også her, Formel 1-stjernen Ayrton Senna mistede livet i en ulykke under San Marinos Grand Prix tilbage i '94 - og mange andre er forulykket gennem tiden.

Banen er samtidig et sted, endnu flere ønsker at vinde, og derfor pressede nordirske Eugene Laverty også sin maskine så meget, at han undervejs i netop Imola-udgaven af World Superbike-serien kolliderede med Alex Lowes Yamaha og derved bragte sig selv ud af balance, da han forsøgte en overhaling.

Motorsporten i chok: To racerkørere dræbt på banen

Med pludselig kurs ud ad banen var der kun én udvej for Laverty; at kaste sig af motorcyklen i høj fart.

En manøvre, fra hvilken nordireren slap med knubs, og dem tager han formentlig med. For Aprilia'en fortsatte direkte i barrieren og eksploderede her i et sandt flammehav.

Branden kom dog hurtigt under kontrol, og Laverty var ifølge sit eget site efterfølgende i stand at gå fra hændelsen, der fandt sted med seks omgange tilbage.

Da officials hurtigt standsede løbet, blev Ducatis førende Chaz Davies kåret som vinder. Jonathan Rea blev nummer to og beholder sin samlede føring.

Ifølge teamets egen pressemeddelse er Laverty allerede klar til at køre igen:

'Jeg er OK efter ulykken, og jeg troede, den ville have skadet mig mere, men mit udstyr gjorde dets job, og jeg er klar til at hoppe på cyklen igen i morgen', udtaler den kølige kører.

TV: Speedway-kører overså startsnor