Super-dominans: Satte tyk streg under dansk verdensklasse

Tom Kristensens arvtagere er verdens bedste GT-kørere

Michael Christensen kan gå på vinterferie med en solid VM-føring (Foto: Jan Sommer)
Michael Christensen kan gå på vinterferie med en solid VM-føring (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

Der var dansk champagnefest for alle pengene, da eks-verdensmestrene Nicki Thiim og Marco Sørensen i Shanghai endnu en gang satte en tyk streg under, at Danmark råder over verdens mest succesrige sportsvognskørere.

Mange eksperter har de seneste år udtrykt stor undren over, hvordan Danmark med forholdsvis få kørere og dårlige betingelser fortsat kan føre sig frem på fornem vis.

Sejren til Nicki Thiim og Marco Sørensen i den nye Aston Martin i det regnvåde og problemfyldte løb i Kina med diverse afbrydelser var VM-klassesejr nummer 25 til Danmark, siden sportsvognene i 2012 fik det officielle stempel og blev en VM-klasse på lige fod med Formel 1.

Set med danske øjne var der ekstra grund til at fejre 'sølvbryllupssejren', da årets Le Mans-klassevinder Michael Christensen påny kom på skamlen med en tredjeplads i GTE Pro-klassen og udbyggede føringen i VM til 43 point med tre løb tilbage i det første halvår af 2019.

Så sejrsceremonien udviklede sig til en intern dansk champagnekrig med de liflige dråber.

Efter verdens bedste sportsvognskører Tom Kristensen er gået på pension fra den store LMP1-klasse, har Le Mans-kongens mange arvtagere sat sig tungt på de mange Gran Turismo-klasser.

Inden Audi-stjernens selvvalgte pension nåede Tom K at vinde fire VM-løb og blive verdensmester i 2013. De 21 andre VM-sejre er kørt hjem af Nicki Thiim, Kristian Poulsen, Christoffer Nygaard, David Heinemeier Hansson, Michael Christensen, Marco Sørensen og Allan Simonsen.

Undervejs er Nicki Thiim og Marco Sørensen blevet verdensmestre i GTE Pro-klassen i 2016, mens David Heinemeier-Hansson og Kristian Poulsen snuppede titlen i GTE Am-klassen i 2014.

På den anden side af Atlanten er både Jan Magnussen og Christina Nielsen to år i træk blevet amerikansk sportsvognsmester i GT-klasserne, Le Mans og Daytona.

Tidligere har Jan Magnussen vundet yderligere to mesterskab i den store majorserie, hvor Tom Kristensen i øvrigt tilbage i 2002 blev mester.

Længere nede i rækkerne har den tidligere Le Mans-kører Mikkel Mac samt talenterne Dennis Lind og Nicklas Nielsen i denne sæson vundet sekundære titler, så det er over en bred kam, at de danske kørere fører sig frem.

Drøm kan blive virkelig: Kevin og far tæt på Le Mans

Dansk Le Mans-vinder skal tage den med ro

Andre scorer millioner: Nul kroner til Magnussen

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind