Annonce:
Annonce:

Surt at hedde Ronnie - racerkører slås for karrieren

Racerkører må slås for at få sine penge og lov til at køre ræs

Ronnie Bremer trådte i sin tid til som læremester for Kevin Magnussen, da faderen, Jan Magnussen også den gang havde travlt med med sin egen karriere (Foto: tariq Mikkel Khan)
Ronnie Bremer trådte i sin tid til som læremester for Kevin Magnussen, da faderen, Jan Magnussen også den gang havde travlt med med sin egen karriere (Foto: tariq Mikkel Khan)
Annonce:
Følg Motorsport

Racerkører Ronnie Bremer med en fortid i den amerikanske udgave af Formel 1 har på det seneste givet den rigelig med gas i byretten i Ringsted og Roskilde og Østre Landsret i Bredgade, København.

I næste uge skal han en tur forbi Fogedretten, men det kan klares på telefonen.

Selv om sagerne har handlet om to forskellige ting, er tingene alligevel blevet rodet og grundigt sammen samtidigt med, at det hele har forgrenet sig.

Det er en næsten tre år gammel sag med den øjeblikkelige 2'er i Danish Thundersport Championship, Mikkel C. Johansen, som er endt i fogedretten, fordi Mikkel C. Johansen hævder, at han ikke er i stand til at betale 320.000 kroner, som han i følge en dom fra byretten, som landsretten senere har stadfæstet, skal betale til konkurrenten Ronnie Bremer for kontraktbrud.

Annonce:

- Han siger, at han ingen penge har, men alligevel har han råd til at køre videre, lyder det fra en undrende Ronnie Bremer, som efter en henvendelse til Mikkel C. Johansens nye team, det fynske Flexlease, som har den tidligere Le Mans-vinder John Nielsen som teamchef, blev truet med bål og brand af ejermanden, Martin Henriksen.

Siden Mikkel C. Johansen brød med Ronnie Bremers team, Racing Factory, har sagen sidenhen med mellemrum poppet op.

Det er også sket, når de har kørt mod hinanden i Danish Thundersport Championship, hvor man på banen klogt har holdt sig fra at køre unødvendigt hårdt på hinanden.

I forbindelse med sidste sæsons finaleløb måtte Ronnie Bremer en tur i dommertårnet for at vise sit kørekort, da en af konkurrenterne mente at vide, at han var blevet frakendt kørekortet.

Det er først sket senere, da Ronne Bremer midt i februar mistede førerretten efter at have kørt for stærkt på Sydmotorvejen ved Køge i sin Mercedes AMG.

I forbindelse med det omfattende og langtrukne vejarbejde blev han målt to gange af en patruljevogn for at have kørt henholdsvis 116 km i timen og 160,3 km i timen.

Annonce:

Fartoverskridelserne fik Dansk Automobils Sport Unions disciplinærudvalg til at fratage ham sin danske licens, men det blev stillet i bero af Amatør- og Ordensudvalget, og da Ronnie Bremer stillede til start i weekenden på Jyllands-Ringen, havde han i mellemtiden fået anskaffet sig en tysk licens.

Da Danmark snart er eneste land, som fartsyndere kan straffes dobbelt, vil Dansk Automobil Sports Union også afskaffe reglen, og derfor har man set igennem fingrene med Ronnie Bremers lille finte, som andre racerkørere før ham har benyttet sig af.

Inden weekendens løb skulle den lidt hurtige bilist skrive under på en blanket, som DASU's bestyrelse i hast havde fået fremstillet uden at orientere Banesportsudvalget, og det skulle man åbenbart have gjort i følge DASU's love, så et medlem af udvalget har allerede trukket sig i protest i øvrigt efter at have afleveret en sviner mod Ronnie Bremer og beskyldt ham for lidt af hvert på Facebook.

- Jeg er ikke dømt for at have kørt groft uforsvarlig, men for at have kørt for stærkt som så mange andre danskere, og jeg kunne have undgået licensballaden ved at have accepteret byrettens dom, siger Ronnie Bremer.

Annonce:

- Da jeg går ind for retfærdighed, stillede jeg spørgsmålstegn ved, hvorfor der ikke var 'rabat' ved målingen som f. eks. i en radarmåling.

- Jeg kan ikke forstå, hvordan man med stopur kan være 100 pct. nøjagtigt, lige som jeg er uforstående overfor, at jeg på den samme strækning kan få to klip, fordi jeg accelererede op for at følge med trafikken.

- Hvis jeg som andre fartsyndere havde fået de 3 pct., ville det have været en anden sag.

- Landsretten skulle bruge en uge på at overveje dommen, inden politiet fik ret, og jeg har mistet førerretten indtil august, siger Ronnie Bremer, der må konstatere, at der ikke er så meget, som kører hans vej.

Det sker forhåbentligt ud i fremtiden, hvor han drømmer om Le Mans med sit eget team.

 

Annonce:

I sidste sæson nåede den tidligere Cart-kører at annonce en kontrakt med et USA-team om at køre en amerikansk sportsvognsserie, men teamet viste sig at være fup og svindel, og den ene af to bagmænd er i dag fængslet i en sag, hvor han forsøge at sælge en stjålet bil til en undercover agent.

- Jeg har i følge min kontrakt 400.000 kr til gode, men de penge har jeg afskrevet, siger Ronnie Bremer, som håber på, at fogeden onsdag kan skaffe ham sit  tilgodehavende, som to retsinstanser har tilkendt ham.  

- Der må være andre end mig, som må undre sig over, at sagen er kommet så langt.

- Jeg tænker blandt andet på sponsorerne, som støtter Mikkel C. Johansen og Flexlease, siger Ronnie Bremer.

 

Storsatsning: Vil skaffe helt dansk Le Mans-hold - OG være dating-konge

Ronnie venter fortsat på sin millionbil

Bremer får plads i Champ Car

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: