Surt show for 'Big-Mag' - Kevins far i barrieren

Jan Magnussen var i front ved klassikeren '12 Hours of Sebring', da han blev kørt i hegnet

Jan Magnussen manglede heldet i Sebring. (Foto: RICHARD PRINCE / RICHARD DOLE)
Jan Magnussen manglede heldet i Sebring. (Foto: RICHARD PRINCE / RICHARD DOLE)

Det har været en travl weekend for Danmarks hurtigste far og søn-duo på fire hjul.

I Melbourne sluttede Kevin Magnussens Renault udenfor pointene - og lige efter teamkollegaen Jolyon Palmer - på en 12.plads, da han gjorde comeback i Formel 1 ved sæsonpremieren 'Down Under'.

Mere end 16.600 kilometer væk var også farmand, Jan Magnussen, på hårdt arbejde for Corvette Racing ved klassikeren '12 Hours of Sebring' i Florida.

Kevin Magnussen måtte lide under en punktering tidligt i det australske grandprix. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 20. mar. 2016 - kl. 10:01 Ærgerlig Kevin: Der var IKKE kontakt

Mens 'Mini-Mag' aldrig var i nærheden af podiet i Australien, så kunne hans fædrende ophav ærgre sig efter at have været i spidsen for endurance-klassikeren efter syv af de 12 timer.

I stedet sluttede det hele i barrieren, da han under en nedbremsning i et sving blev ramt af Porsches Kevin Estre, der i høj fart kørte direkte ind i danskeren.

  - Det var virkelig en skam, ikke bare for mig og mine to medkørere, men for hele teamet, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse om det dramatiske løb, som blev afbrudt undervejs på grund af uvejr

- Det er første gang, vi har oplevet regn på Sebring, og vejret gjorde det virkelig svært. Da jeg kom i bilen skiftede vi til slicks, hvilket føltes helt forkert til at begynde med, da banen stadig var meget våd flere steder, forklarer Magnussen, der i øvrigt slap uskadt for påkørslen, der måske kostede den endelige sejr.

- Jeg havde svært ved at følge med Porscherne, som stadig var på regnvejrsdæk, men da asfalten begyndte at tørre op, lykkedes det mig at få varme i dækkene, og så var det pludselig os, som var hurtigst, fortæller han og fortsætter:

- Kevin Estre tog skylden og var der med det samme for at undskylde, hvilket var rigtig pænt af ham. Det laver bare ikke om på, at vi røg ud af løbet og måtte genopbygge bilen.

- Jeg er godt nok ærgerlig over at slutte løbet på den måde, for vi var virkelig hurtige. I stedet for et spændende race fik gutterne i teamet en masse arbejde, og det eneste positive ved dét var, at de fik vist vores fans, hvor sindssygt dygtige de er.

Ferrari fik en fantastisk start, men kunne ikke holde hjem. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 20. mar. 2016 - kl. 08:04 Drømmeræs: Ferrari smed sejr i australsk action-drama

Selvom det lykkedes at få bilen ud at køre igen, så var en niendeplads det bedste, det kunne blive til.

I stedet gik sejren til søsterbilen.

- Jeg er så glad for, at Tommy Milner, Oliver Gavin og Marcel Fassler kunne køre vores søsterbil over målstregen som vindere, når vi ikke kunne, lyder det fra Jan Magnussen, der også sender hilsner til danske Christina Nielsen, der sammen med Scuderia Corsa kørte sig til tops i GTD-klassen.

- Kæmpe tillykke til Christina Nielsen! Jeg ved, at hun har arbejdet benhårdt for det her, og en sejr på Sebring er velfortjent for enhver, der tager den, gratulerer motorsportsveteranen.

I Melbourne var Kevin Magnussen i øvrigt orienteret om farens uheld, som han blev opmærksom på via Facebook.

Overfor Ekstra Bladet giver Kevin Magnussen udtryk for lettelse over, at Jan Magnussen slap uskadt. De har dog ikke været i kontakt endnu.

Se også: Alonsos vanvittige ulykke: 'Du flyver og ser skiftevis himlen og jorden'

Hør Jan Magnussens reaktion på Kevins comeback som racerkører for Renault tilbage i februar

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere