Tæt på Le Mans-billet

Danskerbil vinder med en omgang på Paul Ricard

Mikkel Mac og Johnny Laursen er meget tæt på at vinde klassen i Europæisk Le Mans-serie, hvilket vil indbringe en billet til næste års Le Mans (Foto: Formula Racing)
Mikkel Mac og Johnny Laursen er meget tæt på at vinde klassen i Europæisk Le Mans-serie, hvilket vil indbringe en billet til næste års Le Mans (Foto: Formula Racing)

En dansk Ferrari 458 fra Allerød er næsten sikker på at få en billet til næste års udgave af verdens hårdeste 24 timers løb i Le Mans.

Trioen Mikkel Mac, Johnny Laursen samt den italienske gæstekører, Andrea Rizzoli vandt søndag GTE-klassen med en omgang på Paul Ricard-banen i det sydlige Frankrig i den næstsidste afdeling af Europæisk Le Mans-serie.

Dermed kom danskerbilen yderligere foran i den samlede stilling og vil vinde mesterskabet med en 6. plads i 'finalen' på Estoril-banen udenfor Lissabon om godt en måned.

Med klassesejren følger et wild card til næste års 24 løb i Le Mans, hvor trioen allerede i år fik lejlighed til at snuse til det legendariske løb, da bilen som 1. reserve i GTE-klassen havde lejlighed til at køre på testdagen to uger før selve løbet.

Teamet har allerede meldt sig køreklar til Le Mans, og den italienske kører, Andrea Rizzoli skal efter planen udskiftes med en af de mange talentfulde danskere med Le Mans-drømme.

Racerpigen Christina Nielsen, der har stor succes i USA, har flirtet med Mikkel Mac og Johnny Laursen og testede i forsommeren med d'herrer på Paul Ricard, så hun er inde i billedet til pladsen som 3. kører.

Med den forventede titel og billet til den danske Ferrari kan den danske deltagelse i næste års udgave komme op på mindst 10, hvis ellers alt kører efter bogen.

Jan Magnussen, Michael Christensen, David Heinemeier-Hansson, Marco Sørensen, Christoffer Nygaard, Nicki Thiim, Kristian Poulsen vil alle være aktuelle til at være med.

Udover Christina Nielsen står også Benny Simonsen, lillebror til afdøde Allan Simonsen, på spring til et sæde.

Derimod vil det ikke blive næste år, at den tidligere Le Mans-klassevinder, Casper Elgaard dukker op med sit nye team, Massive Motorsport.

Teamet kom for andet løb i træk i Europæisk Le Mans-serie på podiet, da chefen, Casper Elgaard i en Aston Martin Vantage sent i løbet på Paul Ricard kom forbi en Ferrari med bl. a. Mads Rasmussen, en dansk gentlemankører med adresse i Monaco.

0 kommentarer
Vis kommentarer