Tager USA med storm: Alonso imponerer stort i debut

Fernando Alonso viste god fart i kvalifikationen til sit første indycar-løb og begynder i anden startrække

Sådan her lød det fra Alonso før Indy 500 (SNTV)

Den dobbelte Formel 1-verdensmester Fernando Alonso fik en godkendt debut som indycar-kører.

Sent søndag aften endte spanieren som nummer fem i kvalifikationen til sit første indycar-løb. Det betyder, at Alonso begynder i anden startrække.

Alonso er normalt med i Formel 1-feltet for McLaren, men i næste weekend skipper han Monaco Grand Prix for at køre Indianapolis 500.

Det betragtes som et af de absolut største indycar-løb, og Alonso sætter det meget højt i karrieren.

- Det er det største løb i verden. Det følte jeg, første gang jeg var her. At være sammen med fansene gør det bare endnu mere fantastisk.

- Jeg kan ikke vente til næste søndag, siger Alonso ifølge AFP.

I søndagens kvalifikation skulle kørerne fire gange rundt om banen på fire kilometer, og newzealænderen Scott Dixon snuppede pole position.

- Det føltes sindssygt godt. Men dette var ét job. Det var et ræs for sig selv. Forskellen er stor, og det mest vigtige er selve løbet på søndag, siger Dixon.

Amerikaneren Ed Carpenter blev toer, mens den forsvarende mester, Alexander Rossi, blev treer og starter yderst i forreste række.

Alonso indleder løbet i midten af anden startrække og er flankeret af japaneren Takuma Sato og amerikaneren J.R. Hildebrand.

90 minutter inden starten på kvalifikationen fik Alonso udskiftet motoren, og det hjalp, selv om det var stressende, fordi en stram deadline skulle overholdes.

- Jeg havde lidt mere selvtillid på banen. Jeg synes, de skiftede motoren i rekordfart, og bilen præsterede godt, siger Alonso.

McLaren afviser drillerier: Button er klar til Monaco

Ændrer look til Monaco: Se Kevins nye Haas-racer

Barsk melding til Alonso: ’Det mest forfærdelige nogensinde’