Thiim fører Le Mans - drømmen er at køre Audi

Nicki Thiim, der tidligt lagde sig i spidsen i GTE-klassen, hører til Danmarks travleste racerkører. Selv har han en ambition om en dag at køre Audi i den store LMP1-klasse

LE MANS (Ekstra Bladet)  Drømmen er de fire ringe, som er Audis berømte symbol.

Danmarks hurtigste i årets Le Mans, Nicki Thiim, leverede sidste efterår varen, da Audi havde indkaldt en håndfuld håbefulde kørere til en test med henblik på næste års sæson i Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, DTM.

- Vi havde på forhånd fået at vide, at der ingen ledige pladser var til denne sæson, så jeg drømmer fortsat om at blive Audi-kører på fuldtid, siger Nicki Thiim, der har som mål at køre i faderen, Kurt Thiims, hjulspor.

Thiim senior vandt i 1986 DTM-serien og sluttede senere seks gange i Top 6 som bl. a.  2'er og 3'er i det prestigefyldte mesterskab, som udkæmpes mellem Audi, Mercedes og BMW.

Christina Nielsen sluttede som toer i et Aston Martin-festivalløb som optakt til Le Mans. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Christina stod forkert på podiet

Nicki Thiim har for længst på freelance-basis fået en fod indenfor i den del af Audi Motorsport, som forhandlerne skal bidrage til, så det handler om at tage et skridt op i hierakiet og blive fabrikskører, hvor en vis Tom Kristensen har ansvaret for at få kørerne i topform.

 

ADAC GT-Masters-serien, hvor danskeren kører sammen med den unge sydafrikaner Jordan Lee Pepper, har 1. prioritet i en travl sæson, hvor VM for sportsvogne for udeforstående lyder af lidt mere end en Bundesliga-udgave på fire hjul.

Audi frygter ikke Porsche trods kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Ingen VW-solidaritet: Audi på Porsche-jagt

I VM-serien og Le Mans sidder Nicki Thiim efter aftale i en forkert bil, Aston Martin, mens han er 'udlånt' til et andet VW-mærke, Porsche, til at køre Porsche Carrera Cup, så han alt i alt kommer op på 29 løb i en sæson.

- Jeg tror ikke, at der findes en mere travl racerkører end mig, siger Nicki Thiim, som efter en del år med bopæl udenfor Hannover er flyttet tilbage til Flensburg, hvor han trådte sine første skridt, da familien boede i forstaden Harrislee nær mange af grænsebutikkerne.

Nu er han flyttet ind nær havnen i Flensburg med udsigt til Sønderborg, hvor han har har boet.

0 kommentarer
Vis kommentarer