To dræbt til motorløb i Randers: Nu er arrangør tiltalt

Voldsom ulykke ved et rallyløb i september 2017 kostede to unge på 21 og 22 år livet. Arrangør risikerer bøde

Her køres rallybilen væk fra ulykkesstedet. FOTO: GORM BRANDERUP
Her køres rallybilen væk fra ulykkesstedet. FOTO: GORM BRANDERUP

For knap to år siden mødte en 21-årig kvinde fra Rudkøbing og en 22-årig mand fra Hammel op i Randers for at være officials ved et rallyløb i byen.

De to stod i rabatten, mens rallybilerne susede afsted. Indtil det pludseligt gik galt.

Klokken 11.33 blev de to unge mennesker ramt af en af løbets biler, som med 135 kilometer i timen kørte ud i rabatten. Trods livreddende førstehjælp blev de begge erklæret døde kort efter ulykken.

21 måneder senere er løbsarrangør Randers Auto Sport blevet tiltalt i sagen for at have overtrådt Arbejdsmiljøloven, skriver Randers Amtsavis.

Årsagen til ulykken skyldtes formentlig en punktering, og hverken bilens fører, en 73-årig mand, eller den 22-årige kvindelige co-driver er blevet stillet til ansvar. De måtte også begge til behandling på sygehuset.

Artiklen fortsætter under billedet...

Både ambulancer og lægehelikopter ankom kort efter til stedet, men de to personers liv stod ikke til at redde. Foto: Gorm Branderup.
Både ambulancer og lægehelikopter ankom kort efter til stedet, men de to personers liv stod ikke til at redde. Foto: Gorm Branderup.

Men anklagemyndigheden mener, at Randers Auto Sport ikke sørgede godt nok for sikkerheden ved løbet. Derfor er der nu rejst tiltale mod arrangøren for overtrædelse af arbejdsmiljøloven.

- Det er i høj grad Arbejdstilsynets undersøgelser, der ligger til grund for, at vi har rejst tiltale mod Randers Auto Sport, siger specialanklager ved Østjyllands Politi Jan Østergaard til Randers Amtsavis.

- Vi mener, at der i hele det setup, der gjorde sig gældende i forbindelse med Randers Auto Sports arrangement og deres sikkerhedsarbejde, er nogle brister, som vi mener er en overtrædelse af arbejdsmiljøloven, siger han.

Specialanklager Jan Østergaard går efter bødestraf. Han vil dog ikke sætte et præcist beløb på.

For Randers Auto Sport fylder tragedien fortsat meget, siger formand Jens Erik Jensen. Han oplyser, at foreningen har søgt hjælp hos en advokat frem mod straffesagen.

- Vi har det rigtig skidt med hele situationen og det, der er sket. Men så længe den er sag kører, så har vi ikke rigtig nogen kommentarer, siger Jens Erik Jensen til Randers Amtsavis.

Han ønsker ikke at kommentere, hvad en stor bøde vil have af konsekvenser for klubben.

Sagen mod Randers Auto Sport bliver behandlet 24. og 25. oktober ved Retten i Randers.

Se også: Tre timer senere: Ny F1-farce

Se også: Mentalt slag i hovedet for Kevin og Haas

Gennemført forfærdelig dag for Kevin Magnussen. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix Formel 1 - 30. jun. 2019 - kl. 16:42 Udkogt Kevin: Game over efter tyvstart

Se også: - Du kan ikke køre Formel 1 med en tredjedel arm!

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere