Tom K: Dansker til tops i Le Mans indenfor fem år

Den danske, ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen mener ikke, vi skal vente længe på hans arvtager i det prestigiøse 24-timers-løb

Tom Kristensen tror på mere dansk Le Mans-succes i fremtiden. (Foto: Jan Sommer)
Tom Kristensen tror på mere dansk Le Mans-succes i fremtiden. (Foto: Jan Sommer)

NEUBURG (Ekstra Bladet): Da Tom Kristensen sidste år stoppede karrieren, var det en epoke, der sluttede. Ingen andre har vundet maraton-racet Le Mans lige så mange gange, og de mange sejre gav da også Tom Kristensen det fortjente øgenavn 'Mr. Le Mans'.

Men legenden mener ikke, at danskerne nødvendigvis behøver vente længe på at se den næste dansker på podiet i det franske.

- Jeg tror vi kommer til at se en dansker helt i toppen af LMP1-klassen indenfor 5 års tid. Man kan netop se, hvor tæt Michael Christensen var på at komme til at køre Porsches 919’er allerede i år. Så indenfor meget få år tror jeg, vi får en ny dansk, topkører i Le Mans, siger Kristensen, da Ekstra Bladet møder ham på Audis nye anlæg udenfor München.

Se også: Gentlemen må af banen på Sebring

Se også: Gentlemen må af banen på Sebring Årets Le Mans får deltagelse af flere danske kørere, dog ingen af dem i den fornemmeste Le Mans Prototype-klasse, som Tom Kristensen kørte. Jan Magnussen kører Corvettes C7.R, Michael Christensen kører Porsche 911 RSR og den rent dansk-besatte Aston Martin Vantage GTE med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Christoffer Nygaard deltager alle i GTE Pro-klassen. I GTE Am-klassen, som består af biler, der er mindst et år gamle, kører Kristian Poulsen den Corvette C7.R, som Jan Magnussen kørte sidste år.

Men det er iblandt de yngre kørere, Tom Kristensen ser de største muligheder for fremtidig, dansk succes i den 'fine' LMP1-klasse.

Se også: Kevin holder sig klar: Alonsos skæbne afgøres søndag

- Marco Sørensen er bestemt også en mulighed. Og Nikolaj Møller Madsen kører allerede Audi TT Cup, så han er ’inde i varmen’, inde i vores system, fortæller Tom Kristensen med henvisning til den talentudviklende Audi TT Cup-klasse, hvor helt unge kørere møder hinanden igennem en sæson, og hvor alle kører i Audi TT-biler, så det er kørerens egenskaber, fremfor tekniske forskelle, der er det afgørende.

Klassen deltager ikke i Le Mans' 24-timers løb, men udvikler mange af de fremtidige deltagere.

 Se også: Ung dansker får job hos Red Bull-chef

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere