Tom K sætter endnu en rekord ved kæmpe stjerneparade

Køreren med flest Le Mans-sejre sætter endnu en rekord

Tom Kristensen er stamgæst ved det årlige Race of Champions. Foto: Jan Sommer
Tom Kristensen er stamgæst ved det årlige Race of Champions. Foto: Jan Sommer

Alle andre danske racerkørere end den 9-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen ville nok få mindreværdskomplekser.

Når den 49-årige nordjyde i weekenden skal køre Race of Champions, vil han sætte endnu en rekord og blive køreren, der har været flest gange til start i dette motorsportens 'overflødighedshorn'.

Tom Kristensen med flest sejre i de to største langdistanceløb, Le Mans, i alt 9 og Sebring, i alt 6, har siden 2001 tilhørt cremen af motorsporten, og det er 15. gang, at han er med på en deltagerliste, som i årets udgave vil omfatte 2 Formel 1-verdensmestre, 1 rallyverdensmester, 2 Nascar-mestre, 2 Indy Car-mestre, 5 Indy 500-vindere m.m.

Feltet til start i Miami Marlins Park, i det daglige et baseballstadion, kan tilsammen fremvise mere 600 sejre.

Det er vindere, som er med i denne stjerneparade, som udover 'stamgæsten' Tom Kristensen vil tælle Formel 1-navne som Sebastian Vettel, Tyskland, Jenson Button, Storbritannien, David Coulthard, Skotland, Felipe Massa, Brasilien, Pascal Wehrlein, Tyskland, men også 'amerikanske' stjerner som Helio Castroneves, Brasilien, Kyle Busch, USA, Tony Kanaan, Brasilien, Ryan Hunter-Reay, USA og Alexander Rossi, USA samt Juan Pablo Montoya, Colombia.

De skal duellere mand mod mand i fire grupper i det store show, hvor der køres i den ene mærkværdige 3- og 4 hjulede bil.

Selvom en fornem racerkarriere har været slut i over to år, lever ambitionerne i bedste velgående hos den 9 dobbelte Le Mans-vinder, Tom Kristensen, som efter individuelle 2. pladser i Race of Champions fortsat jagter den samlede sejr.

I finalen sidste år på Det olympiske Stadion i London blev den danske legende slået af Sebastian Vettel, og netop de to er seedet til at køre finalen lørdag nat.

Dagen derpå køres Nations Cup, hvor Tom Kristensen vil være makker med den tidligere norske rallyverdensmester, Petter Solberg. De to vandt sammen for Norden i 2014 på Barbados.

Tidligere har Tom Kristensen vundet Nations Cup på Stade de France i Paris sammen med svenskeren, Mattias Ekström.

Der er ikke tale om, at Le Mans-kongen har afbrudt sin travle pensionisttilværelse og fundet køredragten frem fra garderobeskabet.

I flere måneder har han trænet ihærdigt og i flere omgange været af sted til La Santa, hvor han har cyklet sammen med Tour de France-rytterne, Lars Bak og Michael Mørkøv, så evt. rust er blevet banket af inden weekendens optræden i Florida.

Se også: Fik klø af F1-kongen: Så tæt var Tom K's race med Vettel

Se også: Tilbage bag rattet: Tom K. konkurrerer mod F1-stjerner

1 af 2 Den daværende Formel 1-verdensmester, Jenson Button, Storbritannien, slog Tom Kristensen på målstregen, da der blev kørt Race of Champions på Det olympiske Stadion i Beijing i 2009 (Foto: AP)
2 af 2 Tom Kristensen er stamgæst ved det årlige Race of Champions. Foto: Jan Sommer
3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere