Tragedie rammer legendarisk rallyløb: 'Dyb sorg'

Monte Carlo Rally's første etape blev skæmmet af en alvorlig ulykke

Hayden Paddon er ude af løbet, efter newzealanderen kørte galt i sin Hyundai. Foto: AP
Hayden Paddon er ude af løbet, efter newzealanderen kørte galt i sin Hyundai. Foto: AP

Det legendariske rallyløb Monte Carlo Rally har fået en tragisk begyndelse.

Under den første etape torsdag aften blev en tilskuer dræbt, da den newzealandske kører Hayden Paddon kørte galt i sin Hyundai i20. Paddon mistede kontrollen en kilometer før mål, da han forsøgte at bremse i et sving.

Bilen skred af vejen, og i forbindelse med uheldet ramte Hyundaien en 50-årig fotograf, der fulgte med i løbet fra sidelinjen.

Tilskueren blev øjeblikkeligt fløjet væk i helikopter til det nærmeste hospital i Nice, men kvæstelserne var så alvorlige, at lægerne ikke kunne redde manden.

Hayden Paddon og hans co-driver slap begge uskadt fra ulykken, men den 29-årige racerkører var naturligvis chokeret efterfølgende.

- Jeg er helt knust over dagens ulykke og mine tanker er med den dræbtes familie og venner. Det er svært at sige meget mere i dette øjeblik, og vi er alle i chok over det, der skete. Jeg føler med familien, fansene og vores sport, skriver Paddon på sin private Twitter-profil.

Hyundai-teamet han efterfølgende besluttet at trække Paddons bil fra konkurrencen i respekt for den afdødes familie.

- Hyundai Motorsport i er dyb sorg over den tragiske ulykke torsdag aften. Ulykken skete efter bilen ramte sort is på vejen og derefter mistede kontrollen. Vi kondolerer over for familien, venner og alle dem, som er mærket af det store tab, skriver teamet i en pressemeddelselse.

Monte Carlo Rally er siden 1911 blevet afholdt hvert år af Automobile Club de Monaco, som også afholder Monacos Formel 1-grandprix.

Se også: Ændrer Le Mans-regler efter grotesk afslutning

1955: Alberto Ascari førte løbet i sin Lancia D50, da han kørte i havnen og måtte svømme i land. (Foto: All Over Press) Sport og Spil Førte løbet i Monaco - måtte svømme i land

18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere