Trods nedtur: Danske Christina fastholder førstepladsen

Racerkøreren Christina Nielsen beholdt lige akkurat førstepladsen i Austin, Texas

Christina Nielsen fører fortsat i mesterskabet trods en beskeden 8. plads i nattens løb i Austin, Texas (Foto: Brian Cleary)
Christina Nielsen fører fortsat i mesterskabet trods en beskeden 8. plads i nattens løb i Austin, Texas (Foto: Brian Cleary)

Det kørte ikke for racerpigen Christina Nielsen og hendes canadiske makker, Kuno Wittmer i nattens løb på Formel 1-banen i Austin, Texas, men det gjorde det heller ikke for flere af hendes medbejlere til det 'lille'mesterskab i GTD-klassen i United SportsCar Championship.

Så hun beholdt lige akkurat sin føring inden den store finale om to uger i Petit Le Mans i Atlanta.

Hun og resten af feltet i United SportsCar Championship kørte 'opvarmning' til VM for sportsvogn, og tilskuerne blev vidner til  et begivenhedsrigt løb.

Da regnskabet i Austin var gjort op, kunne Christina Nielsen konstatere, at hun trods en beskeden ottendeplads er et point foran Dion von Moltke, USA og Christian Haase, Tyskland i mesterskabet.

Klassen blev vundet af Ben Keating, USA/Jeroen Bleekemolen, Holland i Dodge Viper.

I klassen over Christina Nielsen, hvor Jan Magnussen kører med, røg den danske veteran et hak bagud i mesterskabet efter en for ham beskeden sjetteplads i nattens løb.

Corvette havde trods en ekstra test forud for løbet fortsat problemer med at finde rundt og være konkurrencedygtig på den hypermoderne bane.

Selv om franskmanden Patrick Pilet smed en sikker sejr væk, da han to omgange fra mål måtte i pit for at få fyldt brændstof i tanken, fører han fortsat i mesterskabet med et forspring ti point til Jan Magnussen/Antonio Garcia, Spanien, der røg ned som treer med 269 point.

Vinderbilen i Austin, BMW med Dirk Werner, Tyskand/Bill Auberlen, USA har kilet sig ind som 2'er i mesterskabet, tre point efter den førende franskmand, Patrick Pilet og syv point foran Jan Magnussen.