TV: Fem sekunders brutalitet koster VM-drøm

Valentino Rossi starter sidst i sæsonfinalen i Valencia som straf for at have skubbet Marc Marquez af motorcyklen - det betyder, at han ikke kan vinde VM, raser italieneren

Valentino Rossi i ensom majestæt på Sepang-banen. (Foto: AP/Lai Seng Sin)
Valentino Rossi i ensom majestæt på Sepang-banen. (Foto: AP/Lai Seng Sin)

Fem sekunders brutalitet afgør formentlig sæsonen for Valentino Rossi.

Den syvfoldige verdensmester og sidste års nr. to i MotoGP-klassen tvang i søndagens malaysiske grandprix rivalen Marc Marquez af banen i en manøvre, hvor det angiveligt ser ud som om, at han med benet skubber spanieren omkuld.

Det har kostet ham en straf på tre løbspoint, der betyder, at han til sæson-finalen i Valencia - hvor mesterskabet bliver afgjort - skal starte sidst.

Og selv om den flamboyante italiener fører med syv point ned til holdkammerat Jorge Lorenzo, så tror han ikke på chancerne for at vinde en ottende titel, der vil sende ham op på siden af den mest vindende gennem tiderne, landsmanden Giacomo Agostini.

- Straffen er stort set afgørende: At starte sidst i Valencia er det samme som ikke at have en chance.

- På denne måde er mesterskabet blevet forvrænget. Jeg gav alt for at vinde den titel

- At tabe mesterskabet på banen er en ting, men denne måde gør mere ondt, sagde den 36-årige italiener efter løbet på Sepang-banen.

Se også: Smask! Racerstjerne nikker måge en skalle

Rossi er også sikker på, at de seneste to års mester, Marc Marquez, vil gøre alt for at forhindre Rossi i at komme øverst på skamlen.

- Skulle det hjælpe, så vil Marquez lade Lorenzo slippe forbi på den sidste omgang, påpeger han om det mulige scenarie i Valencia 8. november.

Netop Marquez og Rossi er kendt for deres udfald mod hinanden. Det er også derfor, at Rossi er overbevist om, at Marquez vil gøre alt for at forhindre Rossi i at  tage titlen.

- Marquez har et horn i siden på mig, fordi han er overbevist om, at jeg fik ham til at styrte i Argentina - og mest af alt for hvad der skete i Holland.

I det hollandske grandprix lukkede Rossi så hårdt af for Marquez i sidste sving, at Marquez nær styrtede, mens Rossi selv tog en sikker genvej ind over græsset.

Du kan se den afslutning herunder:

19 kommentarer
Vis kommentarer