TV: Her 'crasher' racerstjerne med 337 km/t

Den australske Indycar-stjerne Ryan Briscoe kunne mirakuløst gå fra voldsom ulykke, efter hans bil vendte 180 grader i luften og smadrede mod græsset

Følg Motorsport

Se ulykken øverst i artiklen

Australske Ryan Briscoe må virkelig være født under en heldig stjerne.

I lørdagens Indycar-afdeling på Auto Club Speedway i Fontana, Californien, kunne han mirakuløst gå fra en voldsom ulykke uden så meget som en skramme.

I sving fem stødte han ind i konkurrenten Ryan Hunter-Reay i forsøget på at gå indenom. Med 337 kilometer i timen førte sammenstødet til, at hans bil blev sendt i luften og vendte 180 grader for kort efter at smadre ned i græsset.

McLaren gennemførte test uden sammenbrud

Det så temmelig voldsomt ud, men efter Briscoe igen havde fået jordforbindelse, kunne han give to tommelfingre opad og hive sig selv ud af den totaltsmadrede 'racer'.

- Uheldigvis drejede Hunter-Reay rundt, og jeg havde ikke nogle steder at køre hen, og derfor røg jeg op i luften. Heldigvis er jeg okay, og jeg har ingen skader. Nu ser jeg frem til det næste løb, sagde Ryan Briscoe efter løbet til Foxsport og fortalte, at hans kone var langt mere nervøs end ham selv.

- Det første jeg gjorde var at ringe til min kone og sige, at jeg var okay. Hun var mere påvirket end nogle af os, sagde han med et stort smil.

Kevins store rival knuser al modstand

Det er bestemt ikke første gang, at uhyggelige ulykker rammer den amerikanske motorsports-serie. En af de mest omtalte af slagsen skete i 2011, da engelske Dan Wheldon mistede livet efter en ulykke med 15 biler på banen i Las Vegas.

Flere af kørerne har de seneste år krævet, at sikkerheden bliver bedre, men stadigvæk er voldsomme ulykker noget, der sker ofte.

Se ulykken øverst i artiklen

Herunder kan du se Alonso og Kimi Räikkönens vilde crash i Østrig forrige weekend

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+