Ufatteligt! Slentrer væk fra horribel ulykke efter 300 km/t-kollision

Nascar-køreren Austin Dillon slap med overfladiske skrammer efter en vanvittigt ulykke i nat

Det er velkendt, at speederen bliver trykket i bund, når racerkørerne deltager i diverse NASCAR-motorløb. Det var heller ingen undtagelse i nat, da NASCAR Sprint Cup Series-løbet 'Coke Zero 400' løb af stablen i Daytona.

Dale Earnhardt Jr. vandt serien, men det der skabte den største opmærksomhed, var en voldsomt kollision midt inde i løbet.

Det er ingen hemmelighed, at racerne kører hurtigt på et meget lille og tæt område - speedometeret viser tit 300 k/km - og en lille fejl eller uforudset handling fra racerkøreren kan være kostbar - og livsfarlig.

Tony Stewart. (Foto: AP) Motorsport TV: Nascar-mester kører rival ihjel

Det oplevede publikum i Daytona på nærmeste hånd, da køreren Austin Dillon blev ramt bagfra med 305 km/t. Dillon røg herefter i luften over de andre racere og ind i sikkerhedsværnet, før han igen røg ud på banen med en total-smadret bil.

Ullykken stoppede dog ikke for Dillon, da han endnu engang blev ramt af en anden racer midt på banen.

Herefter styrtede flere hjælpere ind til Dillon og flere holdt da også vejret i sekunderne efter.

Hjælperne signalerede dog hurtigt, at den amerikanske kører var ved godt mod, og nærmest mirakuløst gik han selv væk fra ulykkesstedet. Ufatteligt, når man ser den langsomme gengivelse igennem.

Du kan se det i videoen øverst i artiklen, og især tre minutter inde i klippet kan man se, hvor slem ulykken var

Austin Dillon i sekudnerne efter han blev reddet ud fra den total-smadrede racer. (Foto: AP)
Austin Dillon i sekudnerne efter han blev reddet ud fra den total-smadrede racer. (Foto: AP)

Dillon var da også selv meget chokeret efter kollisionen.

- Det var meget brutalt. Jeg oplevede, at jeg rullede rundt flere gange, og mine sikkerhedsseler blev mere og mere løse, jo flere slag jeg fik fra de andre biler. Jeg forsøgte bare at holde fast i rattet så hårdt som muligt. Jeg er sikker på, at jeg finder frem til flere skrammer på min krop de næste par dage, men lige nu har jeg det ok, sagde Austin Dillon efterfølgende ifølge USAtoday.

Racerkøreren slap med mindre skrammer ved ulykken, men fem tilskuere måtte dog køres til hospitalet, efter de kom til skade på grund af de flyvende vragdele fra bilen. Ingen skulle dog være i livsfare.

Se den vilde kollision i videoen øverst i artiklen

6 kommentarer
Vis kommentarer