Uhyggelige billeder: KÆMPE crash og vild lufttur

Ung kinesers lufttur kunne være gået grueligt galt

Den kinesiske Formel 3-kører, Li Zhi Cong, der for nemhedens skyld kaldes Peter, slap med en brækket fod, da han under weekendens Formel 3-løb på Formel 1-banen, Red Bull Ring i Østrig, blev sendt ud på en uhyggelig lufttur.

En kæmpe sandsky fremprovokeret af teamkollega, amerikaneren Ryan Tveters tur ud i sandkassen og tilbage til en uheldig parkering på banen betød, at Li Zhi Cong ikke kunne undgå at hamre ind i kollegaen.

Ved sammenstødet røg kineseren i luften, men skubbede også til den forulykkede Ryan Tveter, hvilket betød, at Brasiliens Pedro Piquet, søn af eks-verdensmester Nelson Piquet, blev involveret i ulykken uden dog at komme til skade.

Både Li Zhi Cong og Ryan Tveter blev efterfølgende fløjet i helikopter til et nærliggende hospital.

Værst var det i følge teamet Carlin gået ud over kineseren, som senere skal opereres i foden, nærmere bestemt hælen, hvor der er flere brud. Derudover har han beskadiget fire ryghvirvler, som dog ikke kræver indgreb.

Det store ulykke skete i det første af weekendens tre heats i forbindelse med Deutsche Tourenwagen Meisterscahfts besøg på banen.

Formel 1-lærling, Lance Stroll, Canada, som er ny testkører hos Williams efter nogle år som såkaldt akademikører hos Ferrari, brugte løbene i Østrig til at øge føringen i den samlede stilling i Formel 3-mesterskabet.

Den 18 årige canadier vil snart være at finde i Formel 1, da hans far, Lawrence Stroll ikke kun er stenrig, men også meget ambitiøs på sønnens vegne, og efter at have været tæt på at købe sig ind hos Sauber, har faderen med sine mange penge fået en fod indenfor hos Williams.

Det danske islæt, Mikkel Jensen i Formel 3-mesterskabet, der i øvrigt ikke var i nærheden af ulykken, er efter løbene på Red Bull Ring på en samlet 8. plads i mesterskabet.

29 kommentarer
Vis kommentarer