Ukendt dansker fører sig frem i Formel 1-rugekasse

18 årig vestjyde er med helt fremme i fornemt mesterskab

Nicolai Kjærgaard er nr. 2 i prestigefyldt britisk mesterskab (Foto: Privat)
Nicolai Kjærgaard er nr. 2 i prestigefyldt britisk mesterskab (Foto: Privat)

Læg mærke til navnet: Nicolai Kjærgaard.

Der var ikke mange, som kendte den 18 årige gymnasieelev fra Esbjerg før denne sæson.

Nu er vestjyden godt i gang med at gøre sig yderst interessant for diverse Formel 1- og Indy Car-teams.

Det er sort uheld, at Nicolai Kjærgaard kun er 2'er i det britiske Formel 3-mesterskab, som igennem mange år har været en rugekasse, der ikke kun har skabt den ene Formel 1-verdensmester efter den anden.

Listen over F3-mestre, der senere er blevet verdensmester i den fornemste klasse af alle, tæller store kørere som Jackie Stewart, Skotland, Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet, Ayrton Senna, alle Brasilien, Mika Häkkinen, Finland, men også andre stjerner som Rubens Barrichello, ligeledes Brasilien, Daniel Ricciardo, Australien og ikke at forglemme Jan Magnussen har kørt serien og fået skabt sig en fornem karriere.

En anden Magnussen med fornavn Kevin blev 2'er, da han i 2011 forsøgte at kopiere faderens triumf fra 1994, men blev slået af en kommende Le Mans-debutant, Felipe Nasr, Brasilien, som i øvrigt har været forbi Formel 1 bag rattet i en Sauber.

Nicolai Kjærgaard er på andenpladsen kun 11 point efter den førende svensker, Linus Lindqvist, og det skyldes udelukkende, at danskeren kun fik kørt to af de tre afdelinger på Rockingham.

En overivrig konkurrent påkørte vestjyden i starten på det første heat og ødelagde danskerens baghjul, så han i et højresving ikke kunne dreje og endte i sandet.

Det betød, Nicolai Kjærgaard skulle starte langt tilbage i heat to, men efter at have snuppet otte konkurrenter på første omgang, og derefter yderligere tre, endte han alligevel som 2'er.

Han fik den samme slutplacering i det tredje heat, og det er som nævnt også hans placering i et mesterskab, som for nogle år skiftede karakter, uden dog det har gjort serien mindre attraktiv.

Således er forrige års mester, Brasiliens Matheus Leist, rookie i den amerikanske Formel 1-udgave, Indy Car.

Nicki Thiim og Aston Martin skal også køre Britisk GT-mesterskab, som afvikles sideløbende med Formel 3-mesterskabet (Foto: AP) Motorsport Dansk racer-talent følger Magnussen: Scorer fornem kontrakt

Motorsport For et år siden mistede han begge ben: Leverer mirakuløst comeback

1 af 2 En 18 årige vestjyde ved navn Nicolai Kjærgaard er med helt fremme i et mesterskab, der igennem årene har 'født' den ene Formel 1-verdensmester efter den anden (Foto: Jakob Ebrey)
2 af 2 Nicolai Kjærgaard er nr. 2 i prestigefyldt britisk mesterskab (Foto: Privat)
6 kommentarer
Vis kommentarer