Ung dansker får job hos Red Bull-chef

Emil Bernstorff snupper endnu en sæson i GP 3

Emil Bernstorff, th var i sidste sæson flere gange på podiet og vandt bl. a. en afdeling i Østrig (Foto: Jan Sommer
Emil Bernstorff, th var i sidste sæson flere gange på podiet og vandt bl. a. en afdeling i Østrig (Foto: Jan Sommer

Racerkører Emil Bernstorff, der er mere dansk end de fleste, men kører på britisk licens, har fået en fod indenfor i de bedste kredse.

Den 21 årige efterkommer af Bernstorff-familien, der har lagt navn til både et slot i Gentofte og gaden mellem Tivoli og Hovedbanegården, har valgt at snuppe endnu en sæson i GP 3 hos det britiske Arden-team.

Det er Red Bull-boss, Christian Horners Neben-geschäft med faderen, Garry Horner som chef, så Emil Bernstorff har måske fundet en genvej frem i karrieren.

Motorsport Dansk verdensmester laver u-vending

Da GP 3 køres i forbindelse med Formel 1 Grand Prix'erne er han i det mindste sikker på, at Red Bull's øverste chef, Christian Horner holder øje med talenter, fordi teamet er hans hjertebarn.

Da australieren Mark Webber kørte Formel 1 for Red Bull, var denne medejer, men bogstaverne MW er siden forsvundet, og den nuværende Porsche-sportsvognskører har lavet sin egen 'stald' af kørere fra Australien og New Zealand.

Button har tiltro til den nye den nye bil til trods for katastrofe-start. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Button efter katastrofe-løb: Vi overhaler dem alle

Efter sidste sæsons 5. plads i klassen må Emil Bernstorff, hvis adelige stamtræ næsten ikke kan være fornemme med familiemæssige relationer til både en statsminister, en udenrigsminister osv, være en af favoritterne til at snuppe titlen i en klasse, der tidligere har leveret nuværende Formel 1-kørere som Valtteri Bottas, Finland og Daniil Kvyat, Rusland og Red Bull.

Emil Bernstorff, som bor nær London, har indtil videre valgt bibeholde sit britiske licens, selv Danmarks Automobil Sports Union har forsøgtt at få ham ind i folden med de mange håbefulde danske talenter.

2 kommentarer
Vis kommentarer