Uvejr på vej over Le Mans-kvalifikationen

Tom Kristensen har studeret den nedslående vejrudsigt for Le Mans-kvalen, og han råder kørerne til at sætte en hurtig tid

Jan Magnussen på vej i Corvetten til torsdagens træning. (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen på vej i Corvetten til torsdagens træning. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet) - Det vil være en god idé at få lagt en føler ud i aften. Vejrudsigten ser ikke for god ud, så tiderne i aften kan afgøre startpladserne.

Den travle pensionist Tom Kristensen, som i følge sig selv mest er tilskuer mellem diverse pligter for 24 timers-løbet og Audi, har ikke sagt for meget omkring vejret.

Et uvejr med lyn og torden og kraftige byger er på vej fra det sydlige Frankrig og kan spolere torsdagens to kvalifikationer, der normalt afgør startpladserne til 24 timers løbet.

Tom Kristensen har travlt på Le Mans, nu da han ikke længere er kører. Onsdag sendte han bilerne ud på den første træning på Sarthe-banen. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Der er fart på pensionisten Tom K

Derfor skal kørerne ud i en fart, når den første af de tre kvalifikationer sættes i gang kl. 22.

Tidligere er denne kvalifikation mest blevet brugt til, at 'debutanter' kan få kørt de nødvendige omgange for at erhverve 'nattegn' til weekendens berømte 24 timer.

Nu kan onsdagens to sidste timer udvikle sig til en sand fartfest, selv om startpladserne langt hen af vejen kun er et stort pr-nummer, som afkaster masser af omtale og flotte billeder.

Det er, hvad marketingsfolk gerne vil se og opleve.

Motorsport Dansk reservebil er Le Mans-klar

Jan Magnussen og co. i Corvette leverede set med danske øjne det mest 'dramatiske' i den fri træning, da Corvetten pludseligt stoppede ude på banen og måtte fragtes tilbage i pitten på en ladvogn.

Hurtigst i træningen var i øvrigt en Porsche med bl. a. australske Mark Webber, som kørte omgangen et halvt sekund hurtigere end Tom Kristensens 'gamle' Audi-bil.

3 kommentarer
Vis kommentarer