Annonce:
Annonce:

Uventet VM-chance: Simonsen haster til USA

Uventet VM-chance til dansk racerkører

Benny Simonsen, der vil køre Le mans som storeror Allan Simonsen, får i weekenden chancen i et VM-løb i Austin, USA (Foto: Ernst van Norde)
Benny Simonsen, der vil køre Le mans som storeror Allan Simonsen, får i weekenden chancen i et VM-løb i Austin, USA (Foto: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Motorsport

Efternavnet Simonsen er for alvor begyndt at køre videre.

Lillebror, Benny Simonsen har efter klassesejren i et 24 timers løb på Spa, Belgien fået ekstra fart på karrieren.

Han fløj tirsdag formiddag fra London med kurs mod Austin, Texas, hvor han i weekenden vil køre ind på den store scene med debut i VM-serien for sportsvogne.

Da den amerikanske sportsvognsserie, United SportsCar Championship også gæster USA's nye Formel 1-bane vil der for alvor være fokus på den ambitiøse fynbo.

Hasteindkaldelsen har fået Benny Simonsen til at droppe weekendens finale i en anden sportsvognsserie, Blancpain, som køres på Nürburgring, Tyskland.

Det er Aston Martin, som ikke har glemt efternavnet Simonsen, og har givet ham chancen i GTE Am-klassen i bil nr. 96.

Annonce:

Tyskeren Roald Goethe, der brækkede to ryghvirvler i årets Le Mans efter at være blevet kørt af banen af den senere vinder, den tyske Formel 1-stjerne Nico Hülkenberg, har opgivet at blive køreklar.

Den uheldige kører havde ellers meldt sig klar, og det er tvivlsomt, om tyskeren med adresse i Monaco kan køre sæsonen færdig, så Benny Simonsen er rejst af sted med udsigt til at køre flere VM-løb, hvis han altså ikke dummer sig.

- Så er jeg  spændt. Det er første gang i en fabriksbil fra Aston Martin, og ovenikøbet i et VM-løb, så det er stort for mig, siger Benny Simonsen, der har som mål at komme til at køre Le Mans for at gøre sin afdøde storebror Allan Simonsen stolt.

Vil køre Le Mans, hvor storebror døde: Jeg vil gøre Allan stolt

Annonce:

Blandt Benny Simonsens konkurrenter i GTE Am-klassen på den svære banen i Austin er storebroderens gamle makker og ven, Kristian Poulsen, Corvette, og i GTE Pro-klassen  må to andre Aston Martin-kørere,  Marco Sørensen/Christoffer Nygaard igen undvære Nicki Thiim i ræset mod bl. a. Porsche-fabrikskører, Michael Christensen, der vandt en klassesejr i det seneste VM-løb på Nürburgring.

Endelig er David Heinemeier-Hansson til start i LMP2-klassen i weekend, hvor Jan Magnussen og Christina Nielsen om lørdagen er i kamp om hver sin førertrøjen i de to GTE-klasser i United SportsCar Championship.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: