Venter på bossens beslutning: Her afgøres Magnussens fremtid

Jan Magnussen tænker ikke på skilsmisse efter 25 år hos Corvette, men den danske veteran vil tværtimod køre videre

Jan Magnussen og Corvette vil gerne køre videre, men det er Chevrolet, som har det sidste ord (Foto: Jan Sommer)
Jan Magnussen og Corvette vil gerne køre videre, men det er Chevrolet, som har det sidste ord (Foto: Jan Sommer)

Racerkarrieren skal køre videre efter sølvbrylluppet.

Der er ingen grund til skilsmisse.

Veteranen Jan Magnussen og Corvette er enige om, at deres samarbejde skal fortsætte, men ingen af dem har desværre et sidste ord at skulle have sagt.

Det er en vicepræsident hos Corvettes moderselskab, Chevrolet under General Motors store paraply, som inden udgangen af august skal sige ja til ønsket fra Corvette om at beholde Jan Magnussen i 'stalden'.

- Jeg er ikke kostbar. Jeg er næsten klar til at køre gratis, lyder det fra Jan Magnussen, som er i gang med sin 25. sæson på den store scene, hvoraf de seneste 13 år har været i den gule Corvette.

Det er 25 år siden, at han fik gennembruddet ved som en af tre danske kørere igennem tiderne at vinde ved Formel Festival på Brands Hatch, Storbritannien.

Siden har vennen Jason Watt og nervøen Dennis Lind gentaget bedriften i et løb, som på grund af udviklingen i dag slet ikke længere kan nyde tidligere tiders prestige.

- Jeg er blevet stillet en afklaring i udsigt om en ny kontrakt inden månedens udgang, siger Jan Magnussen, der lige nu sammen med Antonio Garcia, Spanien, styrer  mod det amerikanske sportsvognsmesterskab.

- Hvis vi skal holde hjem, skal vi på podiet i to af tre sidste løb.

- Så vil vi klare den, selv om vi har færre hestekræfter end konkurrenterne. Mit bud er, at de andre har omkring 30 heste mere.

- Det er fantastisk i år, hvor vi ikke kun er truet af et bilmærke, men hele tre.

- Før weekendens løb var BMW hovedmodstanderen. Nu er Ford GT kommet tilbage som den store trussel, men vi må ikke afskrive Porsche, siger Jan Magnussen, som lige er landet fra USA.

Selv om han har taget turen igen og igen over Atlanten, endnu længere end engagementet med Corvette, så har han fortsat svært med jatlaget, når han returnerer til Roskilde.

Han er hjemme for at køre Grand Prix på Jyllands-Ringen, inden det er retur til Virginia, hvor Jan Magnussen vandt i fjor, så det er ikke umuligt at køre mesterskabet i hus.

- Vi har fine chancer i de tre resterende løb. Jeg har tidligere vundet alle tre steder, men jeg har også brækket halebenet på Laguna Seca, så jeg har vidt forskellige minder, siger Jan Magnussen, som sammen med Antonio Garcia  har et forspring på otte point til Ford GT med Joey Hand, USA og Dirk Müller, Tyskland.

Derimod er Jan Magnussen ikke særlig optimistisk med hensyn til Danish Thundersport Championship, hvor kravet efter de tre afdelinger på Bellahøj er, at de foranliggende i DM-stillingen skal køre ind i store problemer, mens han selv gør rent bord.

Kørte 600.000 kr hjem på to timer

- I teorien kan jeg fortsat vinde, men jeg tror dårligt nok på, at det vil lykkes, siger Jan Magnussen, som til gengæld som ambassadør kunne glæde sig over, at Race for Riget i hans fravær kørte 600.000 kr hjem til BørneUngekræftprogrammet på Rigshospitalet.

Således brugte Kevin Magnussen den første weekenden af sin sommerferie på at vikariere for faderen, og det skete i en Ferrari, som han havde lånt af det tidligere danske Le Mans-mandskab, Formula Racing.

Sønnen fik hjælp af gode venner og kolleger som den 9-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen og den tidligere Formel 1-verdensmester og Indy 500-vinder, Jacques Villeneuve, Canada m.fl.

- 600.000 kr blev kørt hjem på to timer. Det er godt gået. Jeg er imponeret og siger mange tak, siger Jan Magnussen, som langt om længe har et hul i kalenderen til, at han kan tage til Formel 1 på Monza for at se søn køre for Haas.

- Jeg glæder mig allerede. Det vil blive fedt, siger den stolte far.

 

Se også: Heldig nat i USA: Magnussen bryder snart tørken

Se også: Kevin i Danmark: Ikke et ord om kuglerne - kun på t-shirten

Se også: 'Frustreret' Kevin-kollega flirter med Renault: 'Det ville være skønt'

1 af 2 Kevin Magnussen og Co. kørte på to timer 600.000 kr hjem til kræftramte børn og unge (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Jan Magnussen og Corvette vil gerne køre videre, men det er Chevrolet, som har det sidste ord (Foto: Jan Sommer)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen