Verdens bedste gør mudret come back

Rallykonge kom bedst fra start i Dakar Rally

Sidste års vinder, Nasser Al-Attiyah Qatar, gør klar til en vandtur (Foto: AP)
Sidste års vinder, Nasser Al-Attiyah Qatar, gør klar til en vandtur (Foto: AP)

Efter at have forsvoret, at det nogensinde kunne blive aktuelt at køre Dakar Rally, har den ni dobbelte rallyverdensmester Sebastien Loeb, Frankrig og Peugeot, som en anden politiker skiftet standpunkt.

Manden, der er slået i hartkorn med sejrsmaskiner som f. eks. Tom Kristensen, Michael Schumacher, Valentino Rossi, er vendt tilbage i stor stil efter at have forsøgt sig i langdistanceløb og som teamejer.

Verdens bedste rallykører Sebastien Loeb, der ellers stoppede med rally i 2012, slap bedst gennem en mudret 2. etape og sejrede med 2.23 minutter foran den seks dobbelte Dakar Rally-vinder, Stephane Peterhansel, ligeledes Frankrig og Peugeot.

Dermed er franskmanden også i spidsen for løbet, da 1. etape blev aflyst på grund af ekstremt dårligt vejr, som ikke var meget bedre dagen derpå.

Foto: AP/Jorge Saenz Krig & katastrofer - 3. jan. 2016 - kl. 06:11 Fem i kritisk tilstand efter Dakar-ulykke: Buldrede ind i tilskuerne

Derfor blev etapen også afkortet med næsten 500 km, så det der skulle have været løbets næstlængste etape på 858 km blev til 373 km på grund af dårligt føre.

Sebastien Loeb, som har sin mangeårige kortlæser, Daniel Elena på passagersædet, havde som resten af feltet alligevel besvær med at finde 'et spor' igennem mudret og søer af vand.

Modsat flere andre nøjedes den franske verdensstjerne med kun at hænge fast i mudret i et par minutter, mens forrige års vinder, Spaniens Nani Roma i en Mini for alvor blev 'fanget' og mistede 40 minutter.

Også sidste års vinder, Nasser Al-Attiyah, Qatar, mistede fire minutter på grund af en punktering, mens den tidligere dobbelte Dakar-vinder, Carlos Sainz, Spanien, tabte 10 minutter på grund af motorproblemer.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere