Annonce:
Annonce:

Verdensmester vil være historisk: Er klar med 3-trins-raket

Smugtræner med Jan Magnussen og Co. i USA

Annonce:
Følg Motorsport

Så er køreplanen udgivet.

Den dobbelte Formel 1-verdensmester Fernando Alonso startede i weekenden med at smugtræne til årets 24 timers på Le Mans,

Derefter vil han næste år tilbage til USA's største racerløb, Indy 500 for at fuldende sit hattrick.

Han har faktisk lånt 'chefens bil' til at køre 24 timers løbet på Daytona, Florida i slutningen af januar, hvor Jan Magnussen sammen med Christina Nielsen og David Heinemeier Hansson er blandt de startende og er blandt favoritterne i deres respektive klasser.

Der blev i weekenden testet på den specielle bane, hvor der køres både på flad og oval bane.

Fernando Alonso er en af tre kørere i United Autosports Ligier LMP2'er, der ejes af bl. a. McLarens nye boss, Zak Brown, som i den grad bakker op i sin stjernekørers store drøm om at lave The Triple Crown.

Alonso vil være historisk. Foto: All Over
Alonso vil være historisk. Foto: All Over
 

Annonce:

Begrebet er hentet fra galopsporten, og i motorsporten drejer det sig om at vinde Formel 1-klassikeren i Monaco, Indy 500 og 24 timers løbet på Le Mans.

Kun briten Graham Hill har tidligere præsteret at vinde de tre løb.

Den bedrift har Fernando Alonso tænkt sig at gentage, og det vil kræve, at han får affyret en spektakulær 3 trins raket.

Første trin er for længst klaret.

Den 36 årige spanier har endda to sejre i Monaco fra 2006 og 2007, og selv om han indtil videre kun har testet i sportsvognsklassen og endnu ikke kørt et løb, regnes han allerede som storfavorit til at vinde i Le Mans midt i juni.

Toyota har meldt ud, at han skal køre for dem, og da Porsche lige som Audi har trukket sig fra 24 timers løbet, er vejen langt om længe banet til en sejr til den japanske bilgigant, som vil være det eneste fabriksteam til start i den store LMP1-klasse.

Inden da vil Fernando Alonso samle erfaring ved at køre i Daytona i en lidt mindre sportsvogn.

Annonce:

- Der var ikke den store forskel på at køre om natten på Daytona og F1-løbene i Bahrain, Singapore og Abu Dhabi, konkluderede Fernando Alonso efter at have løst 'nattegn' til løbet.

Umiddelbart ligner det ikke, at den spanske Formel 1-stjerne vil få en stor rolle i årets løb, hvor han er sat sammen med to teenagere, McLaren-reserven, Lando Norris, og Phil Hanson, begge Storbritannien.

I en anden bil i feltet sidder endnu en ung mand, Williams' Formel 1-kører Lance Stroll, Canada, der stiller op for 'karatehelten' Jackie Chan.

Det var en tidligere Formel 1-kører, Felipe Nasr, Brasilien og Sauber, der var hurtigst i testen, hvor der blev kørt om 'garagerne' på pitlane.

Alle tre danske biler var godt med fremme, så alle tre kan drømme om at få fingrene i et værdifuldt Rolex-ur, som er præmien til samtlige klassevindere.

Ferieduel mod Alonso: Kevin klar til ikonisk 24 timers-løb

F1-superstjerne klar til Le Mans

Den spildte superstjerne: Alonso klar til F1-farvel

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: