Vilde med Christina

Racerpigen kom ikke i historiebøgerne, men fortsat en god historie

Christina Nielsen er en ombejlet racerpige(Foto: Jan kaiser/Christina Nielsen Press)
Christina Nielsen er en ombejlet racerpige(Foto: Jan kaiser/Christina Nielsen Press)
Følg Motorsport

Racerpigen Christina Nielsen fik ikke kørt sig ind i historiebøgerne, at det hele sejlede væk lørdag nat  i finalen, Petit Le Mans på Road Atlanta.

Da løbet blev afblæst efter godt otte af planlagde 10 timer, lå hun på en 10. plads, og i stedet for at blive den første kvinde, der vinder et mesterskab i en motorsportens majorserier, sluttede hun 'kun' som nr. 2.

Det gør hende ikke til en dårligere historie. Den 23 årige dansker har lagt USA ned.

USA's eneste landsdækkende avis, USA Today havde bl. a. en større netartikel om hende og hendes far, den tidligere racerkører, Lars-Erik Nielsen.

Her fortæller hun, at hun gerne vil gøre op med, at hun bliver kaldt fars pige og i stedet vil skabe sin egen profil i en sport, hvor kvinderne er i absolut mindretal.

Faderen skal dog i gang med at få datterens fremtid bag rattet på plads og bedømt på interessen i forbindelse med Petit Le Mans, får han ikke problemer med at få afsat datteren.

Målet er fortsat at komme til at køre 24 timers løbet Le Mans, hvor hun med status som sølvkører vil være eftertragtet.

-- Christinas præstation i år har givet os henvendelser fra alle de teams, som vi kunne ønske os. Vi tager en snak med dem alle, men det der er vigtigt for os at finde den bedste løsning og ikke kun se på, hvad der er interessant nu og her. Det skal være en aftale, der kan bringe stabilitet,  og som har gode fremtids perspektiver, siger Lars-Erik Nielsen.

I mens kan Christina Nielsen holde en velfortjent ferie efter en sæson, hvor hun med succes har kørt med i de to amerikanske sportsvognsserier.

Racerpigen, der i hvert fald indtil videre fortsætter med at have base nord for San Francisco, er bl. a. blevet kåret til 'Rookie of the Year'.

Det ærgrede Christina Nielsen, at Petit Le Mans aldrig blev kørt til ende, men regnen, som man ellers troede ville aftage, fortsatte ufortrødent.

Da bilerne begyndte at ryge af banen samtidigt med at spray fra foranliggende konkurrenter samt dug på ruderne betød, at der nærmest blev kørt i blinde, skred løbsledelsen til afbrydelse.

Desværre netop som Christina Nielsens konkurrenter skulle i gang med at pitte, så hendes Aston Martin 12 V Vantage, som desuden var bemandet med Kuno Wittmer, Canada og Brandon Davis, USA, kunne have avanceret og kommet tilbage på omgangshøjde.

-- Afbrydelsen var ikke til vores fordel. Det hele var lige ved at køre vores vej. Det er jeg selvfølgelig skuffet over, men samtidigt også fantastisk glad for min 2. plads efter en fantastisk sæson, hvor jeg i halvdelen af løbene har sluttet på podiet, siger Christina Nielsen.

Beslutningen om at afbryde løbet kom i følge løbets anden dansker, Jan Magnussen alt for sent.

Veteranen havde længe råbt over radioen, at løbet skulle stoppes, fordi det var dybt uansvarligt at køre rundt med 270 km i timen i blinde.

Inden da Jan Magnussen sensationelt ført løbet generelt, og det blev også en GT-bil, som vandt Petit Le Mans, nemlig den samlede GT-vinder, Patrick Pilet, Frankrig, der havde Le Mans-vinder, briten Nick Tandy som makker.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind