Vildt klip: Verdensmester brager af bjergvej

Estiske Ott Tänak kunne ikke holde sig på vejen i rallyet i Monte Carlo - se den vilde afkørsel i klippet herunder

Video: AP/SNTV.

Titelforsvaret startede ikke på bedste vis for Ott Tänak.

Den estiske rally-verdensmester crashede nemlig ud allerede kort inde i sæsonens første rally i Monte Carlo, der også var hans første løb i sin nye Hyundai i20.

Tänak kommer dog til at anskaffe sig et nyt eksemplar af bilen, for den, han kørte i fredag formiddag, kommer aldrig ud at køre igen.

Den nåede cirka halvvejs ud på specialprøve 4 - 20,7 km gennem de franske Alper fra Saint-Clement-sur-Durance til Freissinieres - og så gik det galt.

Esteren lå da på en fjerdeplads, 10,3 sekunder efter sin holdkammerat Thierry Neuville, og det fik måske Tänak til at give den lidt ekstra gas.

På videoen og on-board-kameraet kan man se, at verdensmesteren i et blødt højre-venstre sving kommer lidt for langt ud til højre og derefter hamrer ud over kanten på vejen med retning ned ad en skråning.

Hyundaien ramte ned i skråningen med fronten og slog derefter flere koldbøtter gennem luften, inden den til sidst holdt stille flere hundrede meter væk.

Heldigvis kunne Tänak og co-driver Martin Järveoja selv kravle ud af vraget tilsyneladende uskadte, og Tänak kunne efter en tur på hospitalet til et tjek selv give en status på Twitter:

- Det var ikke den start på sæsonen, vi havde håbet på, men heldigvis er vi begge okay takket være sikkerhedsudstyret.

- Vi kommer snart igen, skrev esteren.

Han kan så følge rallyet resten af weekenden på tv og konstatere, at den seksfoldige verdensmester Sébastien Ogier fra Frankrig fører i sin Toyota Yaris et enkelt sekund foran sin holdkammerat Elfyn Evans og med Thierry Neuville på tredjepladsen.

Her ses Edwin Straver på 3. etape af løbet. Foto: Hamad Mohammed/Ritzau Scanpix. Motorsport Dødsfald rammer Dakar Rally

Motorsport Her går det galt for F1-legende

Paulo Goncalves er omkommet i Dakar Rally. Foto: Juan Mabromata/Ritzau Scanpix Motorsport Motorcykelkører dør i etapeløb

35 kommentarer
Vis kommentarer