VM-taktikken er genoptrykt

Verdensmester Michael Christensen styrer mod ny triumf i sportsvognenes VM

Verdensmestrene Michael Christensen og Kevin Estre, som her sprøjter med champagne på Le Mans, er på vej til at gentage VM-triumfen (Foto: Jan Sommer)
Verdensmestrene Michael Christensen og Kevin Estre, som her sprøjter med champagne på Le Mans, er på vej til at gentage VM-triumfen (Foto: Jan Sommer)
Følg Motorsport

De forsvarende verdensmestre Michael Christensen og Kevin Estre har åbenbart genoptrykt sidste sæsons køreplan.

For tredje gang ud af tre kom den dansk/franske duo på skamlen, da sportsvognene søndag morgen kørte et 4 timers VM-løb i Shanghai.

Makkerparret hentede den tredje andenplads i træk og er fortsat spidsen i VM, som igen næste år har 'finale' i 24 timers løbet i Le Mans.

Det ligner på en prik den samme taktik, som førte til sidste sæsons VM-triumf, hvor det først og fremmest handlede om at få samlet en masse point fremfor udelukkende at køre efter en løbssejr.

Derfor valgte de to konsekvent at trække sig fra duellerne for at undgå at komme ud i hasarderede overhalinger.

Verdensmestrene kom i en Porsche 911 RSR19 ind som to'er efter en Ferrari 488 GTE med Alessandro Pier Guidi, Italien og James Calado, Storbritannien i GTE Pro-klassen.

Den anden 'danskerbil' i klassen med Nicki Thiim og Marco Sørensen kunne ikke gentage sejren fra sidst på Fuji.

De to var ellers i spidsen i klassen halvvejs i løbet i en Aston Martin Vantage, men kørte ind i problemer i den sidste time.

Oveni 18 point for en andenplads hentede Michael Christensen og Kevin Estre også et ekstra point ved at have startet på pole position.

I GTE AM-klassen mistede Nicklas Nielsen til gengæld 'førertrøjen', da det kun blev til en fjerdeplads, mens en anden dansker i klassen, David Heinemeier Hansson, der ellers var på pole position, måtte se sin sejrsmulighed fordufte i løbets første time.

Makkeren Egidio Perfetti fra Norge havnede tidligt i løbet i nærkontakt med en konkurrent og blev straffet.

I LMP2-klassen sluttede det danske team High Class Racing som nr. 6 i klassen og generelt som nr. 11 i et løb, hvor Toyotas dominans blev brudt, da Rebillion overraskende vandt 4 timers løbet.

 

 

 

Smidt ud og politianmeldt

Dansker kørte galt med 300 km/t: Afslører grusomme detaljer

Triumf eller trøstpræmie? Dansk verdensmester!

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+