Weltklasse: Tom K. fik baghjul i ørkenen

Ny tysk stjerne blev helten i Formel 1-stjernen Sebastian Vettels fravær

Den nidobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen og de andre Race of Champions-kørere måtte fredag aften i Riyadh i Saudi Arabien erkende, at Tyskland har 'weltklasse' i stadionræs.

For ottende gang blev det til en tysk sejr i Nations Cup, da DTM-mester Rene Rast i finalens tredje og afgørende heat kørte den tredobbelte Indy 500-vinder fra Brasilien, Helia Castroneves, agterud.

Normalt er den p.t. ferierende firedobbelte Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel den ene halvdel af det tyske hold, men Rene Rast og hans makker den dobbelte Le Mans-vinder Timo Bernhard viste sig at være et par suveræne vikarer.

I årets finale var Tyskland oppe mod Latinamerika anført af en velkørende Juan Pablo Montoya, Colombia.

Den tidligere Formel 1- og Indy Car-stjerne var indtil finalen ubesejret og slog i semifinalen først Tom Kristensen og derefter rallycrossverdensmester Petter Solberg, om det skulle være Latinamerika eller Norden i finalen.

Festen sluttede for hans vedkommende i finalen, hvor Rene Rast kørte fra den forsvarende Race of Champions, inden den nye tyske stjerne gav Helio Castroneves samme tur i aftenens sidste heat.

Den 43 årige-racerstjerne er i forrygende form i Riyadh i Saudi Arabien, hvor der køres Race of Champions lørdag eftermiddag på det imponerende King Fahd Stadion.

Juan Pablo Montoya, der i fjor slog Tom Kristensen i den individuelle finale, kan i øvrigt takke en vis Karsten Ree for en fornem karriere.

Det var den danske pengemand, der finansierede den colombianske kørers vej frem i den dyre verden, og Juan Pablo Montoya kunne med gode kontrakter med Williams og McLaren modsat mange andre betale 'lånet' tilbage.

Han kan stadig! Se Tom Kristensen snuppe tæt heatsejr i Race of Champions:

Tom Kristensen i Hall of Fame

Sikke et crash: Formel 1-talent væltede rundt med fan

1 af 2 
2 af 2 
2 kommentarer
Vis kommentarer