Navneforvirring: Djævlene fra Isis nægter at skifte navn

At deres navn vækker associationer til terrorangreb og halshugninger, er de ligeglade med i Childers, hvor deres lokale rugby-hold Isis Devils, nægter at skifte navn til noget, der ikke leder tankerne hen på det forfærdelige terrorregime i Syrien

I den største by i området Isis, Childers, er de stolte af deres region (Foto: Google Earth)
I den største by i området Isis, Childers, er de stolte af deres region (Foto: Google Earth)

Det danske isfirma Isis fik nok af sammenligningerne med Islamisk Stat, og i november meldte de ud, at de aktivt leder efter et nyt navn, som ikke sætter lighedstegn mellem dem og et af de værste terrorregimer der findes.

I Australien er de dog så stolte af navnet Isis, at rugbyklubben Isis Devils ikke har planer om at ændre navn lige foreløbig.

På trods af kritik fra flere sider, og rygter om at efterretningstjenester fejlagtigt har overvåget klubben, nægter de at ændre deres navn.

- Vi har haft navnet i lang tid, og de kan egentlig gøre, hvad de vil andre steder, siger talsmanden for Isis Devils, Kevint Grant til The Independent.

- Vi ændrer ikke vores navn.

Håndbold Verdens værste fødselsdag: Årets afbrænder og smadret knæ

Hele området er Isis
Klubben hører til i et område af Queensland, som hedder Isis, og beboerne i området har rost klubben for at holde fast i navnet, på trods af kritikken.

Sidste år kvalificerede Isis Devils sig til Bundaberg rugby league grand final og fordi kampen skulle vises på TV-kanalen ABC Grandstand opfordrede rugby-ligaen klubben til at ændre navnet på grund af den store eksponering.

- Ligaen forsøgte, at få os til at skifte navn dengang, men vi satte hælene i, siger Kevin Grant og tilføjer:

- Vi sagde: Næh, vi er glade for at bære navnet.

I den største by i området, Childers, ligger der også en highschool med det fængende navn, Isis District State High School. Det er ikke en fundamentalistisk koranskole, men en almindelig High School.

19 kommentarer
Vis kommentarer