NBA nærmer sig genopstart med nul positive coronatest

Ikke én ud af 346 spillere er testet positiv for coronavirus i verdens bedste basketball-liga, NBA

LeBron James og Los Angeles Lakers-mandskabet tager hul på den genopstartede NBA-sæson som en af favoritterne til mesterskabet. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix
LeBron James og Los Angeles Lakers-mandskabet tager hul på den genopstartede NBA-sæson som en af favoritterne til mesterskabet. Foto: Jerome Miron/Ritzau Scanpix

Efter flere måneders coronapause er verdens bedste basketball-liga, NBA, så småt ved at være klar til at genoptage spillet.

Mandag oplyste ligaen, at ikke en eneste spiller er blevet testet positiv for coronavirus i den seneste runde af test. Det drejer sig om i alt 346 spillere, der er blevet testet siden den 13. juli.

- Hvis en spiller i fremtiden afleverer en positiv coronatest, vil han blive isoleret i henhold til NBA og spillerforeningens regler, skriver NBA i en udtalelse ifølge nyhedsbureauet AFP.

NBA blev i midten af marts sat på pause på grund af det omfattende udbrud af coronavirus, der har ramt USA hårdt.

I juni besluttede ligaen at genoptage spillet i et format, hvor alle kampe afvikles i ESPN Wide World of Sports ved Walt Disney World nær byen Orlando i den amerikanske delstat Florida

Det er kun de 22 tilbageværende hold, der enten er sikre på at ende i slutspillet eller kan kvalificere sig til det, der deltager.

Sæsonen står til at blive genoptaget 30. juli og til at slutte i oktober.

Blandt favoritterne til denne sæsons NBA-mesterskab er Milwaukee Bucks og Los Angeles Lakers. Det er de to hold, der hidtil har vundet flest kampe i henholdsvis Eastern Conference og Western Conference.

Bucks råder blandt andre over sidste sæsons mest værdifulde spiller, Giannis Antetokounmpo, mens Lakers anføres af superstjernen LeBron James.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.