14-årige Astrid skal spille på drengenes landshold

14-årige Astrid Stilling Denholt har skrevet sig ind i historiebøgerne, efter hun søndag blev udtaget til landsholdet i amerikansk fodbold. Resten af holdet består nemlig af drenge, og det er ikke altid lige nemt

14-årige Astrid Stilling Denholt har kun spillet amerikansk fodbold i et år, men hun er allerede udtaget til U17-landsholdet. (Privatfoto)
14-årige Astrid Stilling Denholt har kun spillet amerikansk fodbold i et år, men hun er allerede udtaget til U17-landsholdet. (Privatfoto)

For et år siden stod Astrid Stilling Denholt på græsset i Slagelse for første gang. Efter to timers træning kom hun hjem med blå mærker og skrammer overalt, men amerikansk fodbold havde alligevel ramt noget i hende.

I dag er hun udtaget til U17-landsholdet som den første pige nogensinde. Det betyder, at hun skal spille med drengene, hvilket hun i øvrigt også er vant til i klubben Slagelse Wolfpack.

Og som en af de eneste piger i en brutal sport, er det ikke altid lige nemt. 14-årige Astrid Stilling Denholt har taget imod mange tæsk på banen, men hun er altid vendt tilbage til sporten igen.

- I starten brækkede jeg en ankel og flere fingre, og det var da selvfølgelig hårdt, men jeg har på intet tidspunkt været i tvivl om, at jeg vil den her sport, siger hun.

Sammenholdet er vigtigst
Men hvad er det så ved amerikansk fodbold, der får en 14-årig pige til at forelske sig sådan i sporten, at hun intet har imod at gå igennem flere skrammer for at stå på banen?

Brasiliens lynhurtige angriber Marta viste sig værd forleden, da hun tangerede Ronaldos VM-scoringsrekord på 15 mål. (Foto: AP) Landsholdsfodbold - 10. jun. 2015 - kl. 22:00 Se lige her, gutter: Derfor skal I se VM i kvindefodbold

Astrid er ikke i tvivl.

- Jeg synes bare, det er utroligt fedt med taktikken, spillet og det sammenhold, vi har i Slagelse Wolfpack, siger hun.

Mor var bekymret
Da Astrid for første gang som 13-årig kom hjem og sagde, at hun ville starte til amerikansk fodbold, var det dog ikke hele familien, der var lige glade for ideen.

For hendes mor, Line Stilling Rand, var det med stor bekymring, at hun fik overbragt nyheden.

- Jeg sagde, at det kunne hun godt glemme. Jeg synes, det var for brutalt og for hårdt, og troede slet ikke på, at det kunne gå med sådan en ung pige i den slags mandsdominerede verden, siger hun.

Astrid er ligeglad med, om hun spiller med piger eller drenge, når først kampen er i gang. (Privatfoto)
Astrid er ligeglad med, om hun spiller med piger eller drenge, når først kampen er i gang. (Privatfoto)
 

Men Astrid var ligeglad, og da hun prøvede lykken til U17-landsholdsudtagelsen gav det pote, til stor overraskelse for hele familien.

- Det er bestemt kommet som en overraskelse. Hun har jo ikke spillet i mere end et år, så da hun kom hjem og fortalte om det, var jeg slet ikke forberedt på det, siger Line Stilling Rand, som samtidig understreger, at hele familien er meget stolte af datteren.

Se også: Mor til tre: Hun skal styre NFL-spillerne

Drømmer om udlandet
Selvom Astrid selv havde meldt sig til udtagelsen, havde hun da heller ikke selv forventet, at hun ville komme med. Succesen indtil nu har dog for alvor sat gang i drømmen om en karriere i udlandet, når 9. klasse er gjort færdig.

- NFL er jo den største drøm, men det ved jeg godt, at jeg aldrig kommer til. Jeg kunne stadig godt tænke mig at spille i USA, og ellers er der også nogle kvindeligaer i blandt andet Tyskland og Frankrig, som jeg også godt kunne tænke mig at prøve at se, om jeg kan komme til at spille i, siger Astrid.

Om det er drenge eller piger, den 14-årige cornerback skal spille imod, er det underordnet. Astrid kan nemlig se fordele og ulemper ved begge dele, og for hende er det ligegyldigt hvilket køn man er, når først spillet er i gang.

- Det gælder jo altid om at vinde, uanset om det er piger eller drenge. Jeg tror bare, piger vil gøre det på en lidt anden måde, og det gør mig faktisk ikke noget at spille med drengene. De har taget rigtig godt imod mig, og på banen er jeg bare en spiller som alle andre, siger hun.

Se også: NFL-legende tager endnu en sæson i Denver

Det var sammenholdet i Slagelse Wolfpack, der fik Astrid Stilling til at interessere sig for amerikansk fodbold. (Privatfoto)
Det var sammenholdet i Slagelse Wolfpack, der fik Astrid Stilling til at interessere sig for amerikansk fodbold. (Privatfoto)
 

1 af 4 Astrid er ligeglad med, om hun spiller med piger eller drenge, når først kampen er i gang. (Privatfoto)
2 af 4 Det lange lyse hår stikker ud under hjelmen, men på banen er folk ligeglade med, at Astrid er en pige i en mandsdomineret verden. (privatfoto)
3 af 4 Det var sammenholdet i Slagelse Wolfpack, der fik Astrid Stilling til at interessere sig for amerikansk fodbold. (Privatfoto)
4 af 4 14-årige Astrid Stilling Denholt har kun spillet amerikansk fodbold i et år, men hun er allerede udtaget til U17-landsholdet. (Privatfoto)
29 kommentarer
Vis kommentarer