Amerikanere hylder dansk kæmpe: Den største spiller du aldrig har hørt om

Andreas Knappe kan meget vel blive den næste dansker i NFL

Andreas Knappe er vist det, man kalder en stor, stærk gut (Foto: TV3 Sport)
Andreas Knappe er vist det, man kalder en stor, stærk gut (Foto: TV3 Sport)

Det er højsæson for formidabel NFL-underholdning, og søndag afgøres det, hvem der skal mødes i den store finale, Super Bowl.

Siden den danske kicker, Morten Andersen, stoppede karrieren har der dog ikke været spillere med dansk pas i ligaen, men det kan der meget vel komme fra næste sæson.

25-årige Andreas Knappe fra Silkeborg er nemlig et brandvarmt navn til draften i april, og nu får danskeren mere ros i et stort amerikansk medie.

Fox Sports har en artikel om den 203 cm store dansker, hvor de udnævner ham til 'Den største spiller du aldrig har hørt om'.

Danskeren vejer på den gode side af 140 kilo, og hans fysiske ramme fejler altså ikke noget som helst.

Knappe i UConn Huskies-uniformen (Foto: AP)
Knappe i UConn Huskies-uniformen (Foto: AP)
 

Den 25-årige offensive tackle bliver sammenlignet med tyske Sebastian Volmer, som har spillet for storholdet New England Patriots i en årrække, og det er ikke en helt skidt person at blive sammenlignet med.

Offensive linjemænd er i særdeles høj kurs i NFL, da deres fornemmeste opgave er at beskytte quarterbacken og blokere ved løbespil.

Knappes styrke er ifølge artiklen at blokere på spil, hvor bolden kastes, men han skulle have lidt større problemer med løbe-spil. I artiklen vurderes det, at han vil blive draftet i sjette runde, men han kaldes også undervurderet af skribenten.

Danskeren skal i disse dage testes på alle leder og kanter. TV3 Sports NFL-kommentator, Tommy Kjærsgaard, holder godt nok pause fra skærmen, men han var på plads til Knappes test lørdag.

Det er dog ikke kun Knappe, der har chancen for at komme med i det fine selskab, for endnu en dansker kunne måske komme på tale. Kickeren Simon Mathiesen var den mest scorende i den næstbedste collegerække, og det har fået et par NFL-hold til at kigge med, fortæller det danske football-medie Gulklud.dk.

Lige nu bliver der dog sat spørgsmålstegn ved hans teknik og hans evne til at ramme de rigtig lange spark.

Se også: NFL-drøm rykker nærmere: Dansker får kæmpe chance

Se også: Vejen til Super Bowl går gennem et potent angreb

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere