Andersen inden Hall of Fame-udnævnelse: Troede det var en clubsandwich

Morten Andersen havnede i en spøjs situation, inden han modtog nyheden om sin Hall of Fame-udnævnelse natten til søndag. Han ventede roomservice på sit hotelværelse, men fik noget helt andet

Morten Andersen jubler over sin Hall of Fame-udnævnelse, som fremkaldte tårer. Samtidig var det en spøjs situation, der fandt sted, da han modtog nyheden. Foto: AP/Jack Dempsey/ NFL.
Morten Andersen jubler over sin Hall of Fame-udnævnelse, som fremkaldte tårer. Samtidig var det en spøjs situation, der fandt sted, da han modtog nyheden. Foto: AP/Jack Dempsey/ NFL.

Der skulle gå 25 af de lange år, før en kicker igen blev indlemmet i den fornemme Hall of Fame i NFL.

Og så blev det endda en dansker, der blev udødeliggjort i historiebøgerne. Det skete, da 56-årige Morten Andersen natten til søndag dansk tid modtog den kæmpestore nyhed om sin optagelse i NFL's Hall of Fame.

Traditionen tro samledes de tilbageværende finalister i kampen om en Hall of Fame-plads på hver deres hotelværelse i byen, hvor Super Bowl afvikles. Her ventede de hver især på et værelse i Houston, Texas, på besked om deres mulige indlemmelse.

Morten Andersen var sammen med konen Jennifer, da der pludselige skete noget ved døren. Andersen troede det var mad, han havde bestilt.

- Jeg sagde til min konen, mens vi sad i værelset med nogle venner, 'det er da en forfærdelig høj lyd for en roomservice. Er det vores clubsandwich?' Det var Dave Baker (Hall of Fame-præsidenten, red.), og han havde ikke nogen clubsandwich med, men det var så sandelig et dejligt alternativ, siger Morten Andersen på et pressemøde til sin tidligere klub New Orleans Saints og uddyber:

- Det var meget følelsesladet. Vi fældede et par tårer, og jeg er helt vildt ydmyg og beæret over at være en del af det her felt. Tillykke til alle, det er ret vildt lige nu. Jeg svæver lige nu, så bær over med mig, siger danskeren.

Joker om kronprinsen
Morten Andersen blev spurgt til, hvordan han tror, danskerne reagerer på hans Hall of Fame-udnævnelse. Og her var den gamle kicker i sit jokende hjørne.

- Det bliver stort, det er der ingen tvivl om. Jeg tror, at kronprinsen har skrevet en sms-besked til mig. Ej, jeg ved det ikke, måske ikke. Det ville være ret sejt, siger danskeren.

Han husker tilbage på en karriere, som ved en tilfældighed tog fart, før han nærmest nåede at tænke over, hvad han havde gang i.

- Jeg anede ingenting om football, da jeg kom til landet i 1977, og jeg talte knap nok sproget. Det hele gik meget stærkt, og jeg så nogle kampe og sagde, jeg vil ikke spille quarterback eller den eller den position. Der var en stor fyr i stramme bukser, som bukkede forover, og der stod en tilsvarende fyr, som stod lige bagved ham. Jeg sagde bare 'nej, nej'. Så sagde træneren, 'du skal bare sparke til bolden og løbe ud af banen igen, og det gjorde jeg så i 25-30 år, siger Andersen.

Det er ikke fair
Den nyudklækkede, danske Hall of Famer er blot den fjerde kicker i historien, som kommer med i Hall of Fame, og det er han ikke helt tilfreds med på vegne af sine specialist-kammerater inden for football.

- Nej, jeg synes ikke, det er fair, men nogle gange er livet ikke fair. Jeg synes, det her er et vigtigt skridt for os som en gruppe. Jeg vil gerne forsøge at flytte samtalen - og nu anses jeg for at være en specialist inden for gamet - men flytte samtalen, så den handler om, at football er meget specialiseret nu på alle positioner, og det har ændret sig over tid. Forhåbentlig kan flere af os komme med i Hall of Fame, siger danskeren.

Morten Andersen nåede i sin aktive karriere at spille, til han var 46 år. Han optrådte for New Orleans Saints, Atlanta Falcons, New York Giants, Kansas City Chiefs og Minnesota Vikings og er aktuelt historiens mest scorende med 2544 point.

Ud over danskeren er LaDainian Tomlinson, Terrell Davis, Kurt Warner, Jason Taylor, Jerry Jones og Kenny Easley stemt ind i Hall of Fame 2017.

Her eller øverst i artiklen kan du høre nattens Super Bowl-kicker fra Atlanta Falcons storrose Morten Andersen for sin Hall of Fame-udnænvnelse:

Se også: Endelig! Morten Andersen opnår ultimativ NFL-hæder

20 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere