Baltimore Ravens vinder Super Bowl-drama

Favoritterne fra San Francisco 49'ers var tæt på at indhente stor føring. Men det lykkedes ikke

Baltimore Ravens vinder Super Bowl med 34-31 over forhåndsfavoritterne San Francisco 49'ers i en finalekamp, der helt usædvanligt blev afbrudt undervejs af en strømafbrydelse på omkring 35 minutter.

Bookmakerne regnede ellers med, at San Francisco 49'ers ville løbe med trofæet i opgøret i Superdome i New Orleans, men holdet var bagud gennem hele kampen.

Det er anden gang, at Baltimore Ravens er i Super Bowl, og anden gang de vinder. Holdet sejrede første gang i 2001. San Francisco 49'ers har fem gange tidligere vundet Super Bowl. Det er første gang, at holdet taber en finale.

Efter første halvdel af kampen var overstået, førte Baltimore med 21-6.

115 mio. seere
I tredje quarter, efter popstjernen Beyoncé i halvlegs-showet havde betaget de 70.000 tilskuere og anslået omkring 115 millioner amerikanere foran tv-skærmene, øgede Ravens sin føring til 28-6.

Ifølge ESPN er det aldrig lykkedes at indhente så voldsom føring i de foregående 46 Super Bowls. Men holdet fra Californien var tæt på at gøre det umulige.

Måske hjulpet af en længere pause i spillet på grund af et strømsvigt, der midlertidigt fik cirka halvdelen af belysningen til at forsvinde i Superdome, kæmpede 49'ers sig ind i opgøret.

Med to minutter tilbage af opgøret var 49'ers kun fem point bagud - 34-29 - og fire sekunder før tid førte Ravens kun med tre point.

Lysudfald i 35 minutter
Bortset fra det målrige og til de sidste sekunder spændende opgør, vil finalen også blive husket for det delvise lysudfald, som afbrød kampen i 35 minutter.

Samt for pauseunderholdningen med Beyoncé, der satte også nye standarder for lys- og lydeffekter.

Genforeningen af den verdensberømte pigegruppe Destinys Child med Beyoncé, Kelly Rowland og Michelle Williams på scenen i Superdome udløste aftenens største brøl af begejstring fra tilskuerne.

1 af 9 (Foto: AP)
2 af 9 (Foto: AP)
3 af 9 (Foto: AP)
4 af 9 (Foto: AP)
5 af 9 (Foto: AP)
6 af 9 (Foto: AP)
7 af 9 (Foto: AP)
8 af 9 (Foto: AP)
9 af 9 (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere