Lyset forsvandt: Super Bowl afbrudt af strømsvigt

Halvdelen af lyset gik i Superdome i New Orleans og stoppede kampen i over 30 minutter

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Årets største begivenhed i amerikansk sport, Super Bowl, blev i anden halvdel af kampen pludseligt afbrudt på grund af et strømsvigt i den enorme Superdome i New Orleans.

Baltimore Ravens havde netop øget sin føring til 28-6 tidligt i tredje periode, da måltavlen gik i sort og lyset forsvandt fra halvdelen af Superdomes ovenbelysning.

Spillet blev stoppet i 35 minutter, før der atter var fuldt blus på stadion. Imens sørgede spillerne på hver deres vis at holde sig klar til, at kampen blev genoptaget.

Nogle traskede utålmodigt omkring på kunstgræsset eller lagde sig ned, mens andre småløb. Quarterbackerne kastede bolde, og heppekorspigerne lavede nogle ekstra benspjæt.

De næsten 73.000 tilskuere i Superdome sad på intet tidspunkt i total mørke. Forsyningen til cirka halvdelen af de mange lyskilder var intakt under spilstoppet ifølge ESPN.

Der er endnu ingen forklaring på strømafbrydelsen. Forsyningsselskabet Entergy Corp fra New Orleans fraskriver sig ansvaret. De hævder, at det var noget af Superdomes eget udstyr, som var årsag til problemet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Årsagen til forsinkelsen skal nu undersøges af National Football League.

Det anslås, at der alene i USA er over 110 millioner seere til Super Bowl. Mange erkender dog, at de mere følger med at for se det altid spektakulære show i pausen samt de mange reklamer, der løber over skærmen ved hver eneste stop i spillet.

Sidste års kamp om NFL-titlen, mellem New York Giants og New England Patriots, er det mest sete program i USA nogensinde med 111,3 millioner.

Også uden for USA er der også stor interesse for Super Bowl. Begivenheden vises direkte i over 180 lande dækkende over 30 sprogområder.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere