Super Bowl: Det bli'r i familien

Nattens opgør mellem 49ers og Ravens er et brødreopgør, der meget vel kan blive en tæt affære

49ers-træner Jim Harbaugh (tv.) overfor Ravens-træner John Harbaugh (th.). (Foto: AP/Matt Humphrey, Matt Slocum)
49ers-træner Jim Harbaugh (tv.) overfor Ravens-træner John Harbaugh (th.). (Foto: AP/Matt Humphrey, Matt Slocum)

Når San Francisco 49ers og Baltimore Ravens natten til mandag løber ind i Superdome i New Orleans til den 47. udgave af Super Bowl, så er der nok et forældrepar, der følger særligt godt med.

I spidsen for hvert hold står nemlig to brødre. Jim og John Harbaugh er født med 15 måneders mellemrum og har begge en fortid som spillere.

Storebror John var defensive back på University of Miami, men det var som træner, at han for alvor fik succes. Efter flere år i college-football blev han i 1998 hentet til Philadelphia Eagles af Andy Reid. Her var han, indtil Ravens i 2008 hyrede ham som head coach.

Siden har han hvert år ført Ravens til playoff, to gange er det blevet til nederlag i AFC-finalen, men i år står han altså for første gang i en Super Bowl.

Lillebror Jim på den anden sidelinje er en endnu større golden boy. Som spiller nåede han at spille 14 sæsoner i NFL som quarterback for Chicago Bears, Indianapolis Colts, San Diego Chargers og Super Bowl-modstanderne fra Ravens.

Som træner havde han stor succes i college-football som head coach for Stanford. Men før sidste sæson skrev han kontrakt med 49ers, som han på rekordtid har omdannet fra outsidere til favoritter. I sin første sæson nåede hans 49ers-hold til NFC-finalen, og i den anden sæson endte han så i Super Bowl imod sin bror.

Læs også:

Se også: Ray Lewis-factor kan blive penge værd

Men det er ikke bare to brødre, der står over for hinanden, det er også to hold med meget ens kvaliteter.

Det handler om hårdtslående forsvarsspil og tunge løb. Eller det vil sige, sådan har de to hold længe spillet, men på det seneste er stilen blevet lagt om, nu lægger begge hold meget ansvar over på deres quarterbacks.

Hos Ravens har Joe Flacco vist storform i playoff, hvor han har leveret otte touchdowns og nul interceptions, på den anden side af bolden har 49ers-quarterback Colin Kaepernick efter kun ni kampe som starter slået sit navn fast med meget store søm.

Hans præstation imod Green Bay Packers er allerede gået over i historiebøgerne som noget af det mest spektakulære, en quarterback nogensinde har leveret.

Det er to hold med meget ens kvaliteter, det er to head coaches, der kender hinanden bedre end nogen andre i NFL - Super Bowl-historien har endnu aldrig set en kamp gå i overtid - det kunne meget vel blive denne gang.

Kampen har i hvert fald alt, det der skal til for at skabe et tæt opgør, og lige meget hvilken vej det går, så ender the Lombardi Trophy i Harbaugh-familien.

1 af 3 Brødrene på fredagens pressekonference. (Foto: AP/Gerald Herbert)
2 af 3 Jim og John Harbaugh i et familieøjeblik med forældrene Jacqueline og Jack. Faderen spillede selv football og var også træner. (Foto: AP/Gail Burton)
3 af 3 49ers-træner Jim Harbaugh (tv.) overfor Ravens-træner John Harbaugh (th.). (Foto: AP/Matt Humphrey, Matt Slocum)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere