NFL: En eksplosiv genudsendelse

Det bliver en lækkerbisken af en genudsendelse, når New England Patiots og Baltimore Ravens for andet år i træk brager sammen i AFC-finalen

New England Patriots vandt med 23-20, da de mødte Baltimore Ravens i conference-finalen sidste år - søndag får Baltimore chancen for revanche. (Foto: AP)
New England Patriots vandt med 23-20, da de mødte Baltimore Ravens i conference-finalen sidste år - søndag får Baltimore chancen for revanche. (Foto: AP)

Genudsendelser stinker. Men her er en, som jeg alligevel glæder mig til. Det bliver nemlig en gentagelse af sidste års AFC-finale, når New England Patriots og Baltimore Ravens søndag brager sammen i kampen om en billet til Super Bowl.

At det er de samme hold, der står i AFC-finalen i år, er en overraskelse. Ikke at det er overraskende, at Patriots er nået hertil. Det er vel efterhånden blevet fast kutyme - holdet har nået AFC-finalen fem gange i de seneste ti år.

Men det har ikke ligefrem ligget i kortene, at Ravens skulle nå så langt. Holdet vandt godt nok sin division, men spillet var mildest talt svingende. Derfor var der ikke mange, der levnede dem en chance i dette playoff. Men først ryddede de formstærke Indianapolis Colts af vejen, og i sidste uge slog de storfavoritterne fra Denver Broncos i en neglebider af en kamp.

35 point pr. kamp
Alligevel tror jeg, at legen slutter her for Ravens. For det første virker Patriots stærkere og langt mere komplette end sidste år, hvor de vandt snævert med 23 - 20 over Ravens. På den anden side af bolden er Ravens-forsvaret ikke længere den dominerende force, som de har været i mange år.

Lige nu virker Ravens' styrke faktisk til at lægge i offensiven. I sidste uge beviste de, at de er en enhed, man skal tage alvorligt ved at sætte 38 point på tavlen imod et ellers ekstremt stærkt Broncos-forsvar.

Men de får svært ved at følge med Patriots. Holdet satte suverænt flest point på tavlen i den regulere sæson. Med et vanvittigt snit på 35 point pr. kamp har Patriots NFL's stærkeste angreb lige nu.

Forbedret løbeangreb
En af grundene til den offensive succes er naturligvis, at de råder over den bedste quarterback de seneste ti år og NFL's måske bedste head coach nogensinde. Men duoen Brady og Belichick er blevet lovprist på grænsen til det kvalmende, så det vil jeg ikke gøre.

For hovedårsagen til at dette angreb har løftet deres i forvejen høje niveau er, som jeg ser det, deres løbespil. Sidste år havde de ligaens 20. bedste løbeangreb, der skaffede 110 yards pr. kamp - i år er de nummer syv i den kategori med 136 yards. Og de tal er bare fra den regulere sæson.

Succesen er kommet ved at rotere imellem Stevan Ridley, Shane Vereen og Danny Woodhead - tre yderst solide running backs med playmaker-potentiale.

Patriots var mere endimensionelle i sisdste sæson, hvilket betød, at stærke forsvar, som Ravens, var i stand til at fokusere på Tom Brady. Den luksus har Ravens ikke i år. Hvis de vælger at stoppe Brady, så løber Patriots hen over den, og hvis de smider en ekstra mand frem i boksen for at stoppe løbet, så piller Brady og hans stærke receivere dem fra hinanden.

Farvel til en legende
Jeg tror på en relativt højtscorende kamp, hvor Patriots' sejr aldrig rigtigt kommer i fare.

Hvis den spådom holder stik, bliver det her kampen, hvor vi skal tage afsked med NFL's nok mest iøjnefaldende forsvarsspiller de sidste 16 år.

Siden han trådte ind i ligaen har Ravens-linebacker Ray Lewis været en force, men han har annonceret sit stop efter denne sæson. Så hold øje med 52, det bliver muligvis din sidste chance for at se ham i aktion.

0 kommentarer
Vis kommentarer