Elming: RGIII aftenens højdepunkt

Claus Elming gennemgår de tre Thanksgiving-opgør i NFL i aften

Robert Griffin III bliver spændende at følge i aftenens Thanksgiving-opgør mellem Washington Redskins og Dallas Cowboys. (Foto: ZUMA Press/John Middlebrook)
Robert Griffin III bliver spændende at følge i aftenens Thanksgiving-opgør mellem Washington Redskins og Dallas Cowboys. (Foto: ZUMA Press/John Middlebrook)

I aften er der Thanksgiving i USA, og derfor bliver der traditionen tro spillet tre kampe i NFL.

TV2s NFL-ekspert, Claus Elming, glæder sig til alle tre kampe, men han fremhæver især Washington Redskins quarterback, Robert Griffin III, der spiller i kamp nr. to.

- Uanset om de (Redskins red.) vinder eller taber, så er han underholdende at følge. Han er en af verdens bedste atleter. Man kan sige, at han NFLs svar på Roger Federer eller Usain Bolt - rent fysisk. Det er hans rookie-sæson, så om han får succes på lang sigt er uvist, men hans fysiske attributer er gode, siger Elming til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Gør Thanksgiving-football lidt sjovere

Elming mener, at Houston Texans, der er 9-1-0, er en af de store favoritter til at gå hele vejen i denne sæson. Derfor bliver de spændende at følge i aften.

- Texans er et meget stabilt hold, og så alligevel var de tæt på at tabe til et af bundholdene i sidste runde.

- Det siger i det hele taget meget om NFL, og hvorfor Oliver Stones film hed 'Any Given Sunday', fordi any given sunday - anybody can beat anybody, siger han.

Indianere og cowboys
Aftenens anden kamp er divisionsopgøret mellem Washington Redskins og Dallas Cowboys.

Her peger Elming på Tony Romo som den afgørende faktor, selvom Redskins har den formidable rookie quarterback RGIII.

- Cowboys har med Romo i front aldrig tabt en torsdag. Derfor må de være favoritter, fordi han bare spiller godt i november og torsdage.

- Han er den quarterback igennem tiderne, som har den bedste statistik i november. Det er slet ikke tilfældigt, fordi det er nu NFL går ind i en afgørende fase, hvis man vil i playoffs. Og her har Romo og Cowboys været dygtige til at vinde kampe, siger Elming.

NFLs nye arvefjendeopgør
Den sene kamp mellem New England Patriots og New York Jets er ifølge Elming ligaens nye "hadeopgør".

- Det her er blevet et arvefjendopgør udover det sædvanlige. Det er et møde mellem den storsprudlende Rex Ryan -head coach for Jets - på den ene side, og den mere tænkende og formælte Bill Belichick på den anden. Det har i de senere år vist sig at være nogle meget underholdende kampe, hvor Patriots og Brady har trukket det længste strå.

Tom Brady står dog uden et af sine favoritmål. Rob Gronkowsi, men det tilskriver Elming ikke den helt store værdi.

- Brady er en mester i at fordele bolden, og bare fordi han er uden Gronkowski, betyder det jo ikke, at han kaster bolden mindre. Uanset hvem han har derude, skal han nok ramme dem, vurderer Elming.

Læs også:

Se også: Patriots forfremmet til større favorit

Elmings bud på resultater i aftenens kampe er følgende:

- Texans vs. Lions kan blive en meget tæt kamp med 4-7 points margin i Texans favør. Jeg tror, at Cowboys vinder på et fieldgoal, men det kommer i høj grad an på, hvordan Redskins forsvar spiller. Patriots vinder komfortabelt med 14 point, vurderer Elming.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen