Super Bowl: Manning laver sensation igen

Som i 2008 lykkedes det New York Giants at vinde 21-17 over New England Patriots i afslutningen af kampen

Eli Manning og New York Giants triumferede i Super Bowl-finalen på Lucas Oil Stadium i Indianapolis. (Foto: AP)
Eli Manning og New York Giants triumferede i Super Bowl-finalen på Lucas Oil Stadium i Indianapolis. (Foto: AP)

Det var gennem store dele af kampen temmelig svært at få øje på, hvordan Giants overhovedet skulle komme i nærheden af sejren i Super Bowl 46.

Ikke at de ikke spillede godt, for det gjorde de.

Men når man i 95 procent af første halvleg spiller Tom Brady og co. baglæns ud af brættet og alligevel må gå til pause bagud 9-10, så ligner det en umulig opgave.

Så vild og dyr er Super Bowl

Og bedre blev det ikke, da anden halvleg gik i gang efter et i øvrigt forrygende pauseshow af Madonna.

Tom Brady høvlede på vanlig vis ned ad banen, og da scoren nåede 17-9 i patrioternes favør, var det tæt på, at bookmakerne lukkede spil på New England som vinder. Det var til gengæld også Patriots' sidste point i den kamp.

Men nervekrigen mellem de to quarterbacks fortsatte med at stige i intensitet. Eli Manning i spidsen for New York var fuldstændig kold og lavede ikke mange fejl. Nuvel, det lykkedes ikke at komme helt ind til touchdown, men med to fieldgoals kom newyorkerne på 15-17 - og kampen gik ind i de sidste fire minutter.

Fra kemo til Super Bowl

En nærmest identisk situation med Super Bowl'en i 2008, da Giants også vandt over Patriots på et touchdown i kampens sidste minutter, der dengang ellers var uovervindelige. Med en sejr dengang, havde New England kunnet sætte sig på rekorden som holdet, der gik igennem hele sæsonen uden et eneste nederlag.

Det er ikke tilgivet i Boston, og nattens Super Bowl skulle have været revanchen - hævnen.

Det blev det ikke.

I stedet kom New York hele vejen til endzone, da New England med 57 sekunder tilbage på klokken med vilje lod Giants løbe bolden ind til touchdown og føring på 21-17. Det gjorde de for at få chancen for selv at lave et spil hele vejen til Giants' endzone. Giants måtte ganske enkelt ikke få lov til at tage mere tid af klokken.

Super Bowl-helt: Vi mistede aldrig troen

Tom Brady lykkedes med at føre spillet frem ad banen, men hele vejen - det kom han og Patriots ikke.

Med fem sekunder tilbage måtte den tredobbelte Super Bowl-vinder forsøge sig med en såkaldt Hail Mary (kast og håb) til endzonen. Der var blå patrioter i nærheden af bolden, men de kunne ikke gribe den, og dermed var sejren igen sikret til New York og i særklasse til Eli Manning, der er og bliver Tom Bradys og New England Patriots' onde ånd.