Super Bowl: Myrdet ven spiller med

Patriots: Den erfarne forsvarer, Shaun Ellis, fik hele sit tankesæt vendt på hovedet, da hans bedste ven blev skudt

Shaun Ellis har masser af bagage med til Superbowl. (Foto: AP)
Shaun Ellis har masser af bagage med til Superbowl. (Foto: AP)

Mandag aften 7. november gik Pam Brownlee ind i New Life Christian Center i Anderton, South Carolina.

Den kønne, mørke kvinde skrev sig ind til den 12. årlige ’tænd et lys for voldsofre’ højtidelighed med den venstre hånd, som hendes toårige søn, Kmajay Jenkins, utålmodigt trak i.

Super Bowl: Boston og NY - evige rivaler

De to kom sammen med familierne til 24 andre mordofre i byen med under 30.000 indbyggere.

Et halvt år tidligere døde Kmajays far foran deres hjem.

36-årige Yusef Jenkins blev skudt og dræbt af fem skud i forhaven, da han kom for at aflevere en autostol til Pam.

Politiet antager, Yusef kendte sin morder, men det gør politiet ikke. Ligesom ved så mange andre mord i Anderton.

Voksede op sammen
Hvis det ikke lige havde været for Yusefs barndomsven, ville hans mord sandsynligvis også være endt i en fodnote i mammutbogen ’Uopklarede mord, US Edition’.

Men Yusefs ven er ikke hvem som helst.

Han hedder Shaun Ellis og spiller en hovedrolle i aften, når han og kollegerne fra New England Patriots skal forsøge at vinde Super Bowl 46.

Patrioternes spil

Den 34-årige defensive end har ikke været sig selv siden den fredag aften, 25. marts 2011.

– Mange gange sidder jeg bare og stirrer lige ud i luften i omklædningsrummet og tænker på Yusef, siger den 132 kilo tunge forsvarsspiller nu, da han inden sin Super Bowl-debut taler om overfaldet for første gang.

– Mig og Yusef voksede op sammen og spillede både basketball, baseball og football. Det ramte mig meget hårdt at se ham blive begravet, siger Ellis.

Holder mindet i live
Hele sæsonen har Shaun Ellis derfor tænkt på Yusef som det sidste, inden han er løbet på banen for Patriots, og det vil han også gøre i aften i Indianapolis.

– Jeg vil bare gå ud og spille hårdt for ham og dermed være med til at holde mindet om ham i live. Han holder mig motiveret, og der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på ham. Det er en bitter pille at sluge. Jeg savner ham, siger Patriots’ nummer 94.

'Brady tuder til dommerne'

Han er en af de spillere, der skal toppe, hvis det skal lykkes at stoppe Giants. Men at han kan levere varen, er hans egen quarterback, Tom Brady, ganske bevidst om.

Ellis kom nemlig til Patriots i denne sæson efter ti sæsoner hos arvefjenderne fra New York Jets. Her var Ellis manden bag to sacks på Tom Brady, da Jets sidste år vandt 28-21 over Patriots i slutspillet.

Det niveau skal han levere på igen, hvis han skal have sin første Super Bowl-ring og noget, der ligner en slutning på sit mareridt med vennens død.

– Forhåbentlig kan vi få en lykkelig slutning på historien, siger Shaun Ellis.