Patriots' superduo skal hævne fadæse

New England Patriots vil i nat mod New York Giants forsøge at revanchere chok-nederlaget i Super Bowl 2008.

Tom Brady og Bill Belichick har prøvet Super Bowl hele fire gange før. (Foto: AP)
Tom Brady og Bill Belichick har prøvet Super Bowl hele fire gange før. (Foto: AP)

De udgør en af de mest dynamiske duoer i NFL's historie. Og sammen har de ført New England Patriots til tre Super Bowl-triumfer inden for de seneste 10 år.

Natten til mandag dansk tid står Patriots-headcoachen Bill Belichick og hans quarterback Tom Brady foran deres fjerde Super Bowl-sejr, når de løber på banen på Lucas Oil Stadium i Indianapolis til finalen mod New York Giants.

Æren for den bedrift skal ikke mindst placeres hos Bill Belichick, mener Tom Brady.

- Han træner på samme måde, som da jeg kom til klubben. Han forventer og forlanger, at vi altid er på toppen. Det er et krævende sted at spille. Det er ikke for alle og enhver, siger den 34-årige New England-quarterback.

'Brady tuder til dommerne'

Dette års Super Bowl har ikke mindst én overskrift for Patriots: Hævn.

Martrer os stadig
For fire år siden var Brady og Belichick efter en sæson med lutter sejre under et minut fra deres fjerde Super Bowl-triumf sammen.

Lige indtil Giants-quarterbacken Eli Manning med 35 sekunder tilbage af kampen fandt receiveren Plaxico Burress til et touchdown, som fældede storfavoritten med cifrene 17-14.

Stort Madonna-show splitter Super Bowl ad

Patriots-spilleren Logan Mankins siger ligeud, hvordan holdet har det med den tabte Super Bowl for fire år siden.

- Jeg husker, at vi tabte, og det martrer stadig nogle af os, siger Logan Mankins.

Tom Brady frygter, at årets Super Bowl kan blive en gentagelse af mareridtet fra 2008, hvor Eli Manning i de sidste minutter af kampen nåede at føre den ovale bold hele vejen ned ad banen for Giants.

Brady frygter Manning
- Jeg vil hade at se Manning med bolden og med tid tilbage, hvor han mangler et touchdown for at vinde, siger Tom Brady.

Madonna super-nervøs før Super Bowl

- Eli gør det så godt som nogen. Han gjorde det også mod os, sidst vi spillede mod Giants på hjemmebane, siger Tom Brady med reference til de to holds møde i grundspillet i november sidste år.

Her gentog Eli Manning kunststykket fra 2008, da han med 15 sekunder tilbage fik leveret det afgørende touchdown, så Giants vandt 24-20.

Jagter flere rekorder
Spørgsmålet er, om New England igen vil lade sig overrumple af New York Giants efter svipseren for fire år siden.

Den bedste quarterback nogensinde?

Tom Brady og Bill Belichick jagter nemlig flere rekorder, som kan gøre dem mere legendariske, end de allerede er.

Alene makkerparrets femte Super Bowl-deltagelse sammen er rekord for kombinationen quarterback-headcoach.

Tom Brady kan desuden tangere Joe Montanas (San Francisco 49'ers) og Terry Bradshaws (Pittsburgh Steelers) rekord med hver fire Super Bowl-triumfer som quarterback.

Mens Tom Brady ifølge eget udsagn ikke tænker i rekorder, så er Bill Belichick beæret over, at han kan udligne Chuck Nolls (Pittsburgh Steelers) rekord med fire Super Bowl-sejre som headcoach.

- Det vil gøre mig rigtig glad. Jeg har stor respekt for Chuck Noll. Det er meget smigrende at blive nævnt i samme sætning som ham, siger Bill Belichick.