Patrioternes spil

Det taktiske spil forud for Super Bowl drejer sig om en skade hos et fænomen

Pointsluger Rob Gronkowski har været sæsonens mest suveræne tight end med 17 touchdown i 16 kampe. (Foto: AP)
Pointsluger Rob Gronkowski har været sæsonens mest suveræne tight end med 17 touchdown i 16 kampe. (Foto: AP)

Under normale omstændigheder ville al optakt til søndagens Super Bowl mellem New England Patriots og New York Giants handle om revanchen for sidst, de mødtes i USA's største sportsbegivenhed.

Dengang i 2008 vandt Giants på et fantastisk touchdown i kampens døende minutter, og Patriots tørster efter revanche.

Læs også:

'Brady tuder til dommerne'

Men det er alligevel ikke helt normalt i år. For optaktshistorierne i de amerikanske medier har ganske vist handlet om tvekampen mellem de to quarterback Eli Manning og Tom Brady, men i mindst samme grad om en skade.

Løb med førstepladsen
Normalt ville en skade hos en spiller, der blot spiller sin anden sæson i NFL, ikke kunne trække de store overskrifter, men den 22-årige Rob Gronkowski fra New Englands 53 mand store trup er ikke en hvilken som helst spiller. Han kan nemt vise sig at være hele omdrejningspunktet for succes eller fiasko til patrioterne.

Den næsten to meter høje tight end har siden sin debut i 2010 bygget så meget på sit cv, at han må bruge alle sine 120 kg på at holde det op foran sig.

Læs også:

Porno-producent sagsøger Madonna

Efter årets grundspil kunne han notere sig, at han havde grebet 17 touchdown i de 16 kampe. Ikke alene en imponerende mængde for en tight end, men også i det hele taget. For første gang i NFL-historien var det i 2011 en tight end, der løb med førstepladsen i den målstatistik.

Hans primære opgave på banen er at blokere modstanderne, og så er han ' reserve' for Tom Brady i den forstand, at Gronkowski og hans tight endkollega, Aaron Hernandez, er dem, som Mr. Perfect går efter på sine kast, når hans receivere er dækket. Der laves selvfølgelig også spil, hvor det fra begyndelsen er planen, at bolden skal kastes til d'herrer.

Læs også:

Se de frækkeste Super Bowl-reklamer

Men lige nu er Gronkowski skadet. Han har problemer med anklen, og det udnyttes til fulde af New England Patriots, der kun er alt for klar over, at også Giants' taktik vil være påvirket af, hvor vidt den 22-årige spiller eller ej.

Selv vil han naturligvis ikke kaste klarere lys over situationen:

Går fremad med skaden
- Jeg kan ikke afsløre, hvad vi arbejder med i genoptræningen, men det går fremad. Jeg vil ikke sige, om jeg har løbet eller ej, men trænerne har foreslået nogle ting, jeg skulle gøre, og jeg har kunnet det hele, sagde han således på et pressemøde i denne uge i Indianapolis, hvor Super Bowl 46 spilles.

Læs også:

Stort Madonna-show splitter Super Bowl ad

Man kan ikke sige, han har talt over sig.

Men med de nærmest ubegrænsede ressourcer, som lægestabene i verdens største sportsliga er i besiddelse af, vil det være stærkt overraskende, om han ikke bliver klar.

Amerikanerne har da også tiltro til lægerne. De har således spillet Gronkowski ned til at være ham med det laveste odds for at blive Super Bowls første målscorer.