Den bedste quarterback nogensinde?

Inden Super Bowl den 5. februar diskuteres det, om Tom Brady vil være den største QB i historien, hvis han vinder

Er Tom Brady den største quarterback i historie, hvis han den 5. februar tangerer Joe Montanas rekord med fire Super Bowl-ringe? (Foto: AP)
Er Tom Brady den største quarterback i historie, hvis han den 5. februar tangerer Joe Montanas rekord med fire Super Bowl-ringe? (Foto: AP)

Er Tom Brady den bedste quarterback i historien, hvis han vinder Super Bowl den 5. februar mod New York Giants og dermed kan notere sig sin fjerde triumf sammen med New England Patriots?

Var han den største i forvejen?

Se også:

Onde drømme før fantastisk Super Bowl

Er han overhovedet den bedste, der lige nu spiller i NFL?

Diskussionen slutter nok aldrig. Men det kan så afgjort diskuteres - hvilket et panel af NFL-legender da også gjorde forleden i et tv-klip på nfl.com ( se klippet her).

Willie McGinest, der vandt Super Bowl med Brady i 2001, 2003 og 2004, mener så afgjort, at Brady er med i feltet. McGinest argument er, at Brady - modsat eksempelvis Joe Montana - vandt sine foreløbige tre Super Bowls uden store stjerner i sit angreb.

- Hans største våben var Randy Moss, men han kom senere i hans karriere. Han gjorde det med folk som Deion Branch, David Givens og Daniel Graham. De spillede godt som et hold, men det er ikke rigtig store navne. Han har præsteret godt over de sidste 12 år, siger Willie McGinest.

Se også:

TV: Mareridtet han aldrig glemmer

- Han snakker om at spille 5-8 år mere, og til den tid vil han have smadret alle statistikker. Hvis han vinder et par Super Bowls mere, vil han klart stå som den bedste quarterback nogensinde, siger McGinest.

Brady er allerede med i diskussionen om, hvem der er bedst nogensinde, mener den tidligere Baltimore Ravens-træner Brian Billick, der vandt Super Bowl i 2000-sæsonen.

- Der vil være nogle oldschool-folk derude, som vil sige, at reglerne har ændret sig så meget, at statistikkerne kan smides ud . Måske, måske ikke. Det, man ikke kan smide ud, er trofæer. Jeg mener ikke, at han skal vinde denne Super Bowl (for at komme i betragtning, red.), men den ville helt sikkert pynte på cv'et, siger Brian Billick.

Se også:

Tom Brady risikerede helbredet