TOP 5: De bedste ved halvvejsfesten i NFL

Her er Ekstra Bladets bud på de fem bedste hold i NFL lige nu

Aaron Rodgers har været på toppen i Packers fortsatte ubesejrede sæson (Foto: AP)
Aaron Rodgers har været på toppen i Packers fortsatte ubesejrede sæson (Foto: AP)

Vi er halvvejs i NFL-sæsonen, og der begynder at tegne sig et billede af styrkeforholdet i den hårdtslående liga. Efter otte spillerunder ser Ekstra Bladets top fem-liste således ud:

1. Green Bay Packers
De forsvarende Super Bowl-mestre har som det eneste hold vundet alle kampe i 2011-sæsonen. Det er specielt holdets offensiv anført af NFL’s pt. bedste spiller, quarterback Aaron Rodgers, der er grunden til, at Packers lige nu er på toppen af NFL-kransekagen.

Holdets forsvar har ikke været lige så overbevisende, som de var i sidste års slutspil, men hvad betyder det, når angrebet i snit laver næsten 33 point pr. kamp.

2. Pittsburgh Steelers
Sidste sæsons Super Bowl-tabere er begyndt at finde formen efter en mildest talt dårlig start på sæsonen. Holdet har vundet seks af otte kampe ¬- senest imod New England Patriots – en sejr der vidner om, at Steelers meget let kan blive AFC repræsentant i Super Bowl for fjerde gang på syv sæsoner.

3. San Francisco 49ers
Angreb sælger billetter, forsvar vinder mesterskaber. Sådan lyder et oversat NFL-ordsprog, og 49ers er et rigtigt godt eksempel på netop det. Holdet har en defensiv, der formår at lukke fuldstændigt ned for modstandernes løbeangreb, imens de formår at lægge maksimalt pres på quarterbacken. Deres angreb er bestemt blevet bedre de seneste år, men deres vigtigste opgave er egentligt bare at undgå at give modstanderne bolden og det har de kun gjort seks gang i år.

4. New England Patriots
Trods nederlaget til Steelers og et mildest talt dårligt kasteforsvar, så hører Patriots stadigvæk til blandt de absolut stærkeste hold i NFL, og det er der en grund til. Tom Brady. Quarterbacken er NFL’s bedste leder, og han kan føre holdet langt ind i playoff – naturligvis med hjælp fra fantastisk offensive våben som wide receiver Wes Welker og tight end Rob Gronkowski.

5. Detroit Lions
Mange kloge hoveder forventede en stor sæson fra Lions, men at holdet ville starte med at vinde sæsonens første fem kampe er nok alligevel mere end de fleste havde forventet. Opskriften er simpel – holdet råder over NFL’s lige nu suverænt bedste wide receiver, Calvin Johnson, som har grebet hele 11 touchdowns i bare syv kamp, det er fem mere end nummer to på listen. Den vigtigste ingrediens er dog NFL’s bedste defensive linje, som kan få enhver offensiv linje til at kollapse.