Halv million i bøde for benspænd

New York Jets er blevet idømt stor bøde for det famøse benspænd, hvor en assistenttræner nedlagde en spiller fra Miami Dolphins

Dolphins-spilleren Nolan Carroll ligger skadet på sidelinjen efter at være blevet nedlagt af en Jets-træner. (Foto: Zuma Press)
Dolphins-spilleren Nolan Carroll ligger skadet på sidelinjen efter at være blevet nedlagt af en Jets-træner. (Foto: Zuma Press)

NFL-organisation har givet New York Jets en bøde på 100.000 dollar, mere end en halv mio. kr., for assistenttræneren Sal Alosis benspænd på Miami Dolphins-spilleren Nolan Carroll ved sidelinjen i en kamp 12. december.

Tv-billeder viste efter kampen, at Alosi diskret stak benet ud og sendte Carroll i græsset midt i et 'punt return'.

Alosi havde desuden beordret fem af sine udskiftede spillere til at stå skulder ved skulder ved sidelinjen - åbenbart for at genere modstanderne mest muligt - og desuden i strid med reglerne for, hvordan man må opføre sig på sidelinjen. Alosi og en trænerkollega hos Jets har siden fortalt, at det er meget normalt at bruge den slags metoder ...

Jets får officielt straffen for at 'placere spillere i et forbudt område på sidelinjen for at obstruere modstanderens special team-spillere og få en fordel af det'. NFL kalder det desuden 'en farlig taktik'.

Alosi har fået karantæne af både NFL og Jets for resten af sæsonen, og NFL-organisation har efter hændelsen understreget overfor klubberne, at de skal følge reglerne.

kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen