NFL-Borgerkrig

I nat mødes to af det seneste årtis største NFL-profiler i et moderne rivalopgør. Manning mod Brady - så kan det ikke blive meget større

Tom Brady står på den ene side af 50 yard-linien (Foto: AP)
Tom Brady står på den ene side af 50 yard-linien (Foto: AP)

Der er to mænd i amerikansk fodbold, man bare ikke kan se bort fra, når man diskuterer mulige Super Bowl-vindere før en ny sæson.

Quarterback-fænomenerne i Patriots og Colts har igennem de seneste mange sæsoner stået som deres respektive holds absolutte stjerner. Det er dem, resultaterne har været afhængige af. Og kun meget sjældent har de skuffet deres fans: Af de seneste otte Super Bowls har de fire haft en vinder, der enten hed Tom Brady eller Peyton Manning.

Natten til søndag mødes de to levende legender i det, der efterhånden må kaldes et moderne rivalopgør mellem Mannings Indianapolis Colts og New England Patriots med Brady som kaptajn.

De to hold har gennem det seneste årti været de to mest vindende i ligaen, også selv om de har haft 15 indbyrdes opgør i den tid.

To vindende hold
De 10 gange har de to quarterbacks stået over for hinanden, og flere gange endda i yderst vigtige opgør. Således har Brady og Manning mødtes to gange i AFC Championship-kampe – altså det sidste opgør før Super Bowl. En sejr fik de hver, og begge gange endte vinderen også med en Super Bowl-ring.

Og når de to støder ind i hinanden natten til mandag, er det endnu en gang et opgør mellem to af de allerbedst spillende hold i ligaen. Colts er endnu ubesejrede efter otte kampe og drømmer om at gøre det, Brady og Patriots gjorde som de første i 2007-sæsonen: at vinde alle grundspillets 16 kampe.

Også Patriots ligger godt til i deres division efter seks sejre og to nederlag i sæsonens første halvdel.

De to største
Begge quarterbacks kommer dog på en hård opgave i Indianapolis, da de to forsvar er de to, der har lukket færrest point ind indtil nu i år.

Men kampen er ikke bare et opgør mellem to af historiens mest vindende spillere. Det er også et opgør mellem to spillere, der begge vil huskes som deres generations største på pladsen – og to spillere, der har vidt forskellige udgangspunkter:

Det ubestridte talent, der kom ind i ligaen som stjerne og har arbejdet hårdt på at bevise, hvorfor han kaldes ’den største i sin generation’ og underdoggen, der nærmest tilfældigt har fået samme postulat som den anden.

Kampen vises på 3+ klokken 2.30 natten mellem søndag og mandag

1 af 2 På den anden side står Pete Manning (Foto: AP)
2 af 2 Tom Brady står på den ene side af 50 yard-linien (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere