Her er NFL's kommende stjerner

Torsdag 26. april afgøres det, hvor de kommende NFL-stjerner skal fordeles - Ekstra Bladet Sport bringer her et overblik over nogle af de bedste

NFL-draften er et kæmpe tilløbs-stykke, der bliver fulgt tæt af de mange amerikanske fodbold-fans. (Foto: Collage/AP)
NFL-draften er et kæmpe tilløbs-stykke, der bliver fulgt tæt af de mange amerikanske fodbold-fans. (Foto: Collage/AP)

Om præcis en uge indtræffer en af de allerstørste begivenheder i den amerikanske sportskalender.

Men hvor sådanne begivenheder som oftest drejer sig om spillet på banen, er torsdagens arrangement en smule anderledes.

Torsdag 26. april i Radio City Music Hall i New York vil dette års NFL-draft nemlig løbe over stablen, og det er her, at morgendagens stjerner i amerikansk fodbold - de håbefulde college-spillere - bliver fordelt mellem de 32 NFL-hold.

Læs også: NFL-chok: Kæmpestraf til succestræner

Derfor bringer Ekstra Bladet Sport her et overblik over de seks spillere, som amerikanske eksperter peger på, vil sætte det største aftryk på den kommende NFL sæson.

Andrew Luck: Regnes for at være det største quarterback-talent, siden Peyton Manning trådte ind i ligaen for mange år siden. Pudsigt nok ventes det også af alle, at Luck afløser netop Manning i Colts, eftersom superstjernen nu er skiftet til Denver Broncos.

Robert Griffin III: Washingon Redskins har brugt hele tre fremtidige førsterundevalg på at bringe sig i position til at vælge superatleten og quarterbacken fra Baylor University. Med sine eksplosive løb regnes han for at være i samme klasse som Michael Vick og Cam Newton.

Matt Kalil: Den store offensive lineman betragtes af alle som den absolut bedste i sin årgang. De fleste peger på, at Kalil vil blive valgt af Minnesota Vikings, der har et hul på venstre tackle samt det tredje valg i draften.

Se også: Tebow rykker videre til Jets

Trent Richardson: Den store, stærke runningback fra Alabama er det største talent på sin post siden Adrian Peterson. Cleveland Browns har desperat brug for offensive våben, og derfor peger mange på, at klubben kan ende med at tage Richardson.

Morris Claiborne: I en liga, hvor kastespillet bliver vigtigere og vigtigere, er gode cornerbacks en bydende nødvendighed. Morris Claiborne er med sin fart den bedste af sin slags blandt college-spillerne, og derfor bliver der rift om ham. De fleste peger dog på, at han havner i Tampa.

Justin Blackmon: Receiveren er ikke lige så talentfuld som A.J. Green og Dez Bryant i de foregående drafts. Men sammen med Michael Floyd betragtes han alligevel som så god en receiver, at han kan gå ind og være et solidt mål for sin quarterback fra dag ét. Et godt bud på en kommende klub kan være St. Louis Rams, der har desperat brug for at hjælpe Sam Bradford.

I modsætning til eksempelvis det transfer-system, der er i europæisk fodbold, er amerikansk fodbold indrettet. Det dårligst placerede hold i den netop afsluttede sæson, får nemlig lov at vælge først blandt det nye kuld talenter. Den næstdårligste får derefter lov at vælge som nummer to og så fremdeles.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere