Han er NFL's suverænt bedste

Denver Broncos' quarterback Peyton Manning fik 49 ud af 50 stemmer, da amerikanske medier valgte NFL's mest værdifulde spiller

Peyton Manning er med overvældende majoritet blevet kåret til sæsonens MVP - most valuable player. (Foto: AP)
Peyton Manning er med overvældende majoritet blevet kåret til sæsonens MVP - most valuable player. (Foto: AP)

Quarterbacken Peyton Manning har gjort det forrygende i denne sæson for Denver Broncos i NFL.

Før nattens Super Bowl mellem Denver Broncos og Seattle Seahawks er 37-årige Manning blevet kåret til NFL-ligaens mest værdifulde spiller for femte gang i karrieren. Ingen andre har modtaget samme hæder så mange gange.

NFL TV: Spoiler alarm: Panda afslører vinderen af Super Bowl

Det er en lang række amerikanske medier, der har peget på Manning efter en fornem sæson, hvor han har overskygget alt og alle.

Hele 49 ud af 50 stemmer gik til Denvers quarterback, mens New England Patriots' Tom Brady fik en enkelt stemme.

Manning har i denne sæson kastet 5477 yards, og 55 gange er hans afleveringer endt med at udløse touchdown, hvilket er rekord i NFL. Denver har scoret 606 point i løbet af sæsonen, hvilket også er rekord.

NFL TV: Så er der Superfan-battle i New York

Før sæsonens sidste kamp klokken 00.30 natten til mandag er det blevet til 450 succesfulde pasninger ud af 659 for Manning. Blot 10 gange er han blevet interceptet

Peyton Manning er fire gange tidligere blevet kåret til ligaens mest værdifulde spiller. Det var i årene 2003, 2004, 2008 og 2009, hvor han optrådte for Indianapolis Colts.

Hvis det skulle lykkes at føre Denver til sejr over Seattle Seahawks, bliver Peyton Manning den første quarterback, der vinder Super Bowl med to forskellige hold. I 2007 førte Manning Indianapolis Colts til sejr i NFL-finalen.

Sport TV: Derfor vinder de Super Bowl

1 af 2 Peyton Mannings far, Archie Manning, modtog prisen på vegne af sin søn i Radio City Music Hall i New York med barnebarnet Marshall på armen. Prisen blev overrakt af den tidligere 49ers-stjerne Joe Montana. (Foto: AP/Evan Agostini)
2 af 2 Peyton Manning er med overvældende majoritet blevet kåret til sæsonens MVP - most valuable player. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer