Kommende NFL-stjerne: Jeg er homo

Michael Sam er storfavorit til at blive hentet ind i NFL til den kommende sæson. Nu fortæller han, at han er homoseksuel

Michael Sam (52) synger skolens sang efter en sejr (Foto: AP)
Michael Sam (52) synger skolens sang efter en sejr (Foto: AP)

Det bliver i USA næppe meget mere maskulint end NFL - og det er ikke en sport, der ligefrem er berømt for at have et overtal af homoseksuelle spillere. Faktisk har der aldrig været en aktivt spillende homo i ligaen, der var åben omkring det.

Det kan der meget vel blive lavet om på i den kommende sæson, hvor college-stjernen Michael Sam er storfavorit til at blive draftet som en af de første. Sam stod nemlig åbent frem i New York Times søndag og fortalte, at han er homoseksuel.

I interviewet afslører Michael Sam, hvordan han sprang ud af skabet.

Premier League Tidligere topspiller står frem: Jeg er homoseksuel(Foto: Thomas E. Franklin/Zuma Press) NFL Rekord: Så mange så Seattle knuse Denver Broncos

På en teambuilding-tur forrige år var en af øvelserne, at de skulle fortælle resten af holdet en ting, de andre ikke vidste om dem. Det var under dette punkt at Sam fortalte resten af holdet, at han var homoseksuel. Siden har alle hans holdkammerater holdt på hemmeligheden.

- Jeg så dem i øjnene, og så rystede de bare på hovedet som om - endelig sprang han ud, siger Michael Sam til New York Times.

Han valgte at stå frem omkring sin seksualitet, fordi han fornemmede, at rygterne var begyndt at løbe.

- Jeg ville bare gerne være sikker på, at jeg kunne fortælle det, som jeg ønskede at fortælle det. Jeg vil gerne være herre over min egen sandhed.

Sam blev i den forgangne sæson kåret til den bedste defensivspiller i Southeastern Conference, der bredt regnes for at være den bedste college-liga.

Thomas Hitzlsperger har skabt stor debat, efter han er stået frem som homoseksuel. (Foto: AP) Tysk fodbold Tysk fodboldstjerne: Derfor er jeg bøsseNFL TV: Mand afbryder Super Bowl-pressemøde

Men sin evner på en footballbane til trods, så kan fremtiden se svær ud for Michael Sam. NFL er ikke et sted kendt for at være homo-venligt, og så sent som sidste uge sagde Jonatahan Vilma fra New Orleans Saints, at han ikke ønskede at spille sammen med en homoseksuel.

Flere eksperter mener da også, at Michael Sams seksualitet kan blive en hindring for en stor fremtid i NFL. Ikke desto mindre udsendte NFL selv en pressemeddelelse i går, der lød:

- Vi beundrer Michael Sams ærlighed og mod. Michael er en football-spiller. Enhver spiller med evnerne og den rette indstilling kan få succes i NFL. Vi ser frem til at byde Michael velkommen og støtte ham i 2014.

Hvor velkommen Michael Sam kommer til at føle sig, må fremtiden vise ...