Åh nej: NFL-hold må undvære cheerleaders

Buffalo Jills udelukker sig selv hele sæsonen efter sagsanlæg fra tidligere medlemmer

En mangelvare den kommende sæson. Vi beklager. (Foto: AP)
En mangelvare den kommende sæson. Vi beklager. (Foto: AP)

For første gang siden 1967 må Buffalo Bills' NFL-spillere belave sig på at spille en sæson uden deres trofaste cheerleaders.

Den for alle nedslående melding kom torsdag, da cheerleaderne, Buffalo Jills, meldte ud, at al aktivitet er indstillet som følge af et sagsanlæg, man har fået på halsen af fem tidligere medlemmer.

Og det er hårde anklager.

Ifølge anklageskriftet har de arbejdet hundredevis af timer uden løn og tilmed været udsat for befamling og sexchikane.

The Jills får ikke løn for kampe og træning. De optræder 20-35 gange om året ud over kampene, og det er i de fleste tilfælde også ulønnet. Endvidere skal de betale 650 dollars for deres tøj og får ikke tilbagebetalt udgifter forbundet med rejser.

Jiggle-tests
De hævder, at de er blevet afkrævet en såkaldt jiggle-test, hvor der skal rystes røv, bryster og andet, der kan bevæge sig, så Stejons manager Stephanie Mateczun kunne godkende fysikken. Endvidere styrer hun alt, hvad de laver samt deres udseende. Helt ned til hvad de skriver på Facebook.

Alt dette overskrider i høj grad, hvad de har skrevet kontrakt på, lyder anklagerne.

Se også: Fodbold-VM overskygges af racisme, voldtægt og dødSe også: Vildt: Ronaldo forlanger fire livvagter under VM

De fem sagsøgere har lagt sag an i New Yorks højesteret og kræver bagudgående løn samt dækning af omkostninger forbundet med sagsanlægget. Det er rettet mod Stejon Productions Corp., der varetager selve arbejdet med cheerleaderne, Buffalo Bills og den tidligere manager af cheerleadergruppen, Citadel Communications Co.

Ifølge anklageskriftet er cheerleaderne, Jills, kategoriseret forkert som uafhængig arbejdskraft, der er ansat på vilkår, der strider mod staten New Yorks minimumsløn på otte dollars i timen samt andre brud på lovgivningen.

'Vi elsker Bills og Jills'
De fem pigers advokat, Frank Dolce, undrer sig over, at Jills nu har indstillet arbejdet.

- Hvis de rent faktisk gør det, vil de også bebrejde anklageskriftet for det, og det var ikke intentionen. Vi elsker Bills. Vi elsker Jills. Men vi elsker ikke det groteske i det, der er foregået de seneste år, siger han ifølge Huffington Post.

Ifølge Frank Dolce håber pigerne på, at sagsanlægget kan ændre på den politik, der føres overfor cheerleaders i NFL, så de får bedre løn og forhold at arbejde under.

Buffalo Bills har endnu ikke ønsket at kommentere sagsanlægget.

Tilsvarende sagsanlæg har været rettet mod Oakland Raiders og Cincinnati Bengals.

1 af 5 Foto: AP)
2 af 5 Foto: AP
3 af 5 Foto: AP
4 af 5 Foto: AP
5 af 5 En mangelvare den kommende sæson. Vi beklager. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer