Kæmpe homo-ballade i NFL

Den homoseksuelle NFL-spiller Michael Sam er langt fra færdig med at trække ufrivillige overskrifter

Michael Sam taler med journalister efter han er ankommet til Dallas Cowboys. (Foto: AP)
Michael Sam taler med journalister efter han er ankommet til Dallas Cowboys. (Foto: AP)

Den første åbne homoseksuelle spiller i NFL's historie.

Det var sådan Michael Sam blev kendt verden over, da St. Louis Rams valgte ham i draften til den kommende sæson i NFL.

Sam havde imponeret for University of Missouri som defensive linesman, og på trods af åbenhed omkring sin seksuelle orientering i en nådeløs og gennemført heterodomineret sportsgren i Guds eget land, blev han altså valgt - med en del ramaskrig - til at få en karriere i NFL.

Efter de første og største dønninger havde lagt sig, kunne Michael Sam koncentrere sig om karrieren i St. Louis, men hos The Rams blev han så siet fra for tre dage siden - Sam kom end ikke med i Rams' træningstrup, der består af otte ekstra spillere udover de 53 spillere, der er registreret for holdet til en gifen sæson.

Se også: Nu starter NFL-festen: Det skal du holde øje med i år

Se også: NFL er tilbage: Sådan får du overblikket

Den homoseksuelle spiller skulle dog kun gå arbejdsløs i tre dage, for i torsdag hentede Dallas Cowboys Michael Sam ind i deres træningstrup, og så brød helvede ellers løs i det stærkt højreorienterede Texas.

- Vi kan ikke bare stå og se på, når kristne værdier og moraler bliver trådt på. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forsvare familieværdier i dette land, siger Jack Burkman, der er lobbyist og står i spidsen for gruppen American Decency (amerikansk anstændighed, red.), i en pressemeddelelse.

Se også: NFL-spillere sagsøger ligaen: I gjorde mig til junkie!

Se også: Åh nej: NFL-hold må undvære cheerleaders

American Decency påstår at have 3,62 millioner medlemmer fra 41 af USA's 50 delstater, og planen er, at tusindvis af højreorienterede kristne skal demonstrere mod ansættelsen af Michael Sam i byen Arlington, Texas på søndag, hvor Cowboys spiller sæsonens første kamp, når San Francisco 49'ers fra USA's seksuelle fristed i Californien kigger forbi.

- Jerry Jones (ejer af Dallas Cowboys, red.) har forrådt amerikanske værdier, kristne værdier og værdierne i sin egen by. Befolkningen i Dallas - og kristne over hele landet - vil sørge for, at det kommer til at få enorme, økonomiske konsekvenser for ham. Cowboys er ikke længere hele USA's hold, buldrer Jack Burkman videre med en slet skjult trussel om, at fans i hobetal vil blive væk fra Cowboys' kampe.

Tidligere på året foreslog Burkman en lov, der ville forbyde homoseksuelle spillere at spille i NFL.

NFL-sæsonen åbnede i nat med en sejr til de forsvarende Super Bowl-vindere Seattle Seahawks. Hjemme på CenturyLink Field slog de Green Bay Packers med overbevisende 36-16.

1 af 2 Michael Sam har allerede trænet med Dallas Cowboys. (Foto: AP)
2 af 2 Michael Sam taler med journalister efter han er ankommet til Dallas Cowboys. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer